News Flash:

California se confrunta cu cel mai mare INCENDIU de vegetatie din istoria moderna

7 August 2018
798 Vizualizari | 0 Comentarii
incendii

Un incendiu de vegetatie din nordul Californiei, care a pornit de la doua focare distincte, favorizat de vegetatia uscata, canicula si vant puternic, a devenit cel mai intins incendiu din istoria statului din partea de vest a SUA, au anuntat pompierii, potrivit site-ul agentiei The Associated Press.
Doua incendii de vegetatie distincte, care au fuzionat, au cuprins peste 1.000 de kilometri patrati in nordul Californiei, depasind un alt incendiu masiv care a devastat zone intinse din sudul statului in luna decembrie.

Pagubele materiale sunt destul de reduse in conditiile in care momentan incendiul a afectat doar zone izolate din zona Padurii Mendocino, insa oficialii americani avertizeaza ca extinderea incendiului ar putea ameninta peste 11.000 de cladiri. Incendiul afecteaza zone aflate la aproximativ 90 de kilometri nord de San Francisco.
Peste 14.000 de pompieri se lupta sa stinga mai multe incendii de vegetatie din diverse zone ale statului California, a declarat Scott McLean, purtatorul de cuvant al Departamentului pentru Paduri si Protectie impotriva Incendiilor.

Brian Hurley, un reprezentant al Serviciului National de Meteorologie, a declarat ca temperaturile in nordul Californiei ar putea sa ajunga la 43 de grade Celsius in urmatoarele zile, iar vantul puternic ar putea conduce la extinderea incendiilor.

Caldura excesiva, partial provocata de schimbarile climatice, cauzeaza uscarea vegetatie, lucru care favorizeaza aparitia si raspandirea incendiilor, afirma experti citati de agentia The Associated Press.

Sapte persoane au murit recent in urma unui alt incendiu de vegetatie din nordul statul american California, in zona orasului Carr, la aproximativ 260 de kilometri nord de Sacramento.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004810 (s)