News Flash:

Cadariu: Miercuri se lanseaza planul integrat national comprehensiv de control al cancerului

10 Aprilie 2016
1098 Vizualizari | 0 Comentarii
cadariu
Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a anuntat, sambata, ca saptamana viitoare se va lansa planul integrat national comprehensiv de control al cancerului, in prezenta premierului Dacian Ciolos si a reprezentantilor Directiei de Sanatate a Comisiei Europene.
Patriciu Achimas Cadariu a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la conferinta „Medici pentru tine”, organizata de Organizatia Studentilor Medicinisti (OSM) de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF), ca in ceea ce priveste screeningul cancerului de san va fi deschis un program pilot in cele trei centre oncologice din Iasi, Bucuresti si Cluj, finantat prin fonduri europene.
„Miercurea viitoare, in prezenta premierului si a reprezentantilor Directiei de Sanatate a Comisiei Europene vom lansa planul integrat national comprehensiv de control al cancerului. In privinta screeningului cancerului de san ne propunem un program pilot in cele trei centre din Iasi, Bucuresti si Cluj, finantat, speram, prin fonduri europene. Legat de cancerul colorectal, va fi din nou organizat un screening sub forma unui proiect pilot, la noi in tara neexistand screening pentru cancer colorectal in acest moment”, a spus Achimas Cadariu.
Acesta a subliniat ca a vazut in timpul vizitei intreprinse, vineri, in Ungaria, un proiect transfrontalier dezvoltat impreuna cu Universitatea din Arad, prin care s-au infiintat unitati de screening de-o parte si de alta a granitei, lucru pe care l-a considerat remarcabil si unic in peisajul medical romanesc.
„Este o unitate de care nici nu stiam, dar care va face parte din acest proiect pilot al screeningului cancerului de san”, a mentionat ministrul Sanatatii.

dacian ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005836 (s)