News Flash:

Ca sa ai un ten curat si un par sanatos, trebuie sa urmezi 7 pasi

4 Ianuarie 2018
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
par sanatos

Adeptii dietei vegane sustin ca aceasta este cea mai simpla si mai sigura cale catre o piele de vis si un par puternic si matasos. Daca te-ai gandit sa ii dai o sansa veganismului, noi iti sugeram cativa pasi prin care iti poti usura trecerea de la un stil de viata omnivor catre absenta oricarui produs de origine animala.

Oamenii adopta o dieta vegana din mai multe motive: sanatatea lor, mediul inconjurator, religia, dragostea pentru animale. Daca vrei sa adopti si tu acest stil alimentar, dar nu stii ce sa faci sau nu crezi ca esti in stare, am adunat cateva sugestii utile pentru a-ti usura trecerea la un stil de viata mai sanatos.

Gaseste-ti o motivatie puternica

Fie ca ai decis sa renunti la produsele animale din dragoste pentru necuvantatoare, fie ca vrei sa ajuti la protejarea mediului inconjurator sau iti doresti un ten mai curat si un organism mai sanatos, trebuie sa fii constienta de motivul pentru care urmeaza sa adopti o dieta vegana. Daca ai o motivatie puternica, vei reusi sa o respecti chiar si atunci cand apar provocari.

Gaseste prieteni care sa te sustina

Fie ca iti convingi o prietena sau iubitul sa devina vegani alaturi de tine, fie te alaturi unui grup de sustinere pe Facebook, te ajuta sa ramai motivata atunci cand mai ai pe altcineva alaturi de tine.

Fa pasi marunti

Incepe prin a renunta la alimentele carora crezi ca le vei simti cel mai putin lipsa si renunta treptat la mancaruri, pana ajungi la cele carora crezi ca le vei simti lipsa cel mai mult. Atunci cand renunti treptat la alimente, vei face trecerea mai usoara. Nu stii de unde sa incepi? Incearca sa nu mai mananci carne miercurea si vinerea, de exemplu. Dupa cateva saptamani vei vedea la ce mai vrei sa renunti.

Gaseste inlocuitori

Fa o lista cu mancarurile tale preferate non-vegane si gandeste-te cu ce mancaruri vegane le poti inlocui daca ti se face brusc pofta de ele. Iti place branza? Fa experimente culinare cu soia si branza de migdale sau branza de caju!

Fii creativa!

Daca te concentrezi doar pe lucrurile pe care nu le mai poti manca, te vei tortura in fiecare zi. Experimenteaza, in schimb, combinatii neobisnuite de alimente si lasa-ti imaginatia sa zburde in bucatarie.

Mananca in oras

Gaseste restaurante exclusiv vegane in zona ta sau macar unele care au multe optiuni vegane in meniu (mancare Indiana, de exemplu). Astfel nu te vei simti privata de bucuria de a manca in oras, si vei gasi si idei de retete pe care sa le incerci apoi acasa.

Anunta lumea despre noua ta dieta

Daca le spui prietenilor si membrilor familiei ca ai devenit vegana, iti vor pregati mereu ceva separat de mancare la petreceri si reuniuni, astfel incat sa nu te simti exclusa si nici sa nu iti fie pofta.

Nu uita: dieta vegana nu inseamna  sa te privezi de placerile culinare, ci sa descoperi noi gusturi si sa te bucuri de un corp mai sanatos.

preluat de pe perfecte


fii creativa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005578 (s)