News Flash:

Bursele studentilor vor creste de peste doua ori in anul calendaristic 2017

10 Ianuarie 2017
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
amfiteatru
Bursele studentilor vor creste de peste doua ori in anul calendaristic 2017, iar din 1 februarie studentii vor beneficia de transport gratuit pe calea ferata, a declarat astazi ministrul EducatieiPavel Nastase.


"Bursele studentilor vor creste de peste  doua ori adica de la 83 de lei la 201lei, astfel incat sa aiba si ei ceva mai multi bani pentru cheltuielile curente.  Este un prim pas pentru ca studentii sa aiba un trai mai bun", a precizat ministrul Educatiei, potrivit News.ro. 


Aceasta majorare este valabila pentru anul calendaristic 2017, in timp ce gratuitatea pe calea ferata intra in vigoare la 1 februarie. 
Secretarul de stat Gigel Paraschiv a explicat,  la randul lui, ca universitatile pot decide daca vor majora cuantumul burselor sau vor decide cresterea numarului de bursieri. 


"Univeristatile stabilesc anunal numarul de bursieri si cuantumul burselor. De cele mai multe ori, universitatile in acord cu organizatiile studentesti au optat pentru cresterea numarului de bursieri", a mai spus Paraschiv. 

"In prezent cuantumul bursei de studiu pentru un student oscileaza intre 300 si 600 de lei pe luna. Din totalul fondului de burse, intre 15 si 30 la suta sunt burse sociale. Aceste burse sunt in numar mic pentru ca studentii nu depun dosarele pentru bursa in termenul prevazut de lege. De aceea, Misterul Educatiei intentioneaza sa cresca la 30 la suta numarul burselor sociale din totalul fondului de burse", a adaugat secretarul de stat.

bursele studentilor doua ori 2017 studentii beneficia calea ferata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008608 (s)