News Flash:

Burleanu sau Lupescu? Fotbalul romanesc isi afla astazi presedintele pentru urmatorii patru ani

18 Aprilie 2018
887 Vizualizari | 0 Comentarii
burleanu2

Candidatii Razvan Burleanu, Ionut Lupescu, Marcel Puscas si IlieDragan isi disputa astazi, miercuri, presedintia Federatiei Romane de Fotbal, alegerile fiind programate in cadrul Adunarii Generale a FRF, care se va desfasura incepand cu ora 11,00 in sala "Nicolae Dobrin" de la Casa Fotbalului.

Doua sute cincizeci si sapte de membri afiliati au drept de vot la alegerile pentru sefia FRF. Conform statutului FRF, alegerea presedintelui se face prin vot secret, iar candidatul care va obtine jumatate plus unu din voturile membrilor afiliati prezenti va fi declarat castigator.

In situatia in care, dupa primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obtine majoritatea ceruta de statut, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidati care au intrunit cel mai mare numar de voturi in cadrul primului tur de scrutin. Daca pe locul al doilea se vor afla doi candidati la egalitate de voturi, scrutinul se va desfasura intre acestia si candidatul aflat pe primul loc. In cazul egalitatii numarului de voturi, scrutinul se va repeta pana la departajare. Va fi declarat ales in functia de presedinte al FRF, incepand cu cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul care va obtine cele mai multe voturi dintre voturile exprimate si validate.

Razvan Burleanu este presedintele in exercitiu al Federatiei Romane de Fotbal. A jucat fotbal doar la nivel de juniori, el fiind si arbitru pana la varsta de 19 ani. Absolvent al SNSPA, actualul sef al FRF a activat ulterior in cadrul Primariei Bacau, al Comisiei Juridice din Parlamentul Romaniei, al Autoritatii Electorale Permanente si al Administratiei Prezidentiale. Acum in varsta de 33 de ani, Burleanu a condus inainte de 2014 din postura de presedinte Federatia Romana de Minifotbal, precum si Federatia Europeana de Minifotbal, structura nerecunoscuta de UEFA sau FIFA.

Fostul international Ionut Lupescu (49 de ani) este component al "generatiei de aur", avand la activ participari la doua editii ale Cupei Mondiale, 1990 si 1994, si la doua ale Campionatului European, 1996 si 2000. El si-a obtinut licenta de antrenor la Koln, dar a practicat putin aceasta meserie, conducand doar doua echipe, FCM Bacau si FC Brasov. In anul 2005 a intrat in administratie si a ocupat pana in 2011 functia de director general al Federatiei Romane de Fotbal. Din 2011 el a fost director al Comisiei Tehnice a UEFA, functie din care a demisionat la inceputul lunii februarie, cand a decis sa candideze la presedintia Federatiei Romane de Fotbal.

Nascut la 12 octombrie 1960, Marcel Puscas a evoluat ca jucator la Steaua, Rapid, CS Targoviste si Steaua Mizil, avand o singura selectie la prima reprezentativa. Dupa retragere, el a activat ca antrenor (Steaua si Rapid), ca presedinte (Viitorul Oradea, Steaua si AJF Bihor), dar si ca impresar. Puscas a candidat si la precedentele alegeri pentru presedintia FRF. Din 2014 el ocupa functia de manager de dezvoltare in cadrul Federatiei Romane de Fotbal.

Ilie Dragan (33 de ani) a jucat fotbal numai la nivel de amatori, iar in prezent este antrenor la o scoala de copii. El detine licenta A UEFA si a fost lector in cadrul Scolii Federale de antrenori din cadrul FRF. Absolvent al ANEFS, Dragan a intentionat sa participe si la alegerile pentru presedintia Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti (AMFB) din 2016, dar dosarul sau de candidatura nu a fost validat la momentul respectiv.

Tot in cadrul Adunarii Generale de azi vor avea loc alegeri si pentru functiile de membru in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal dupa cum urmeaza: 1 reprezentant al Asociatiilor Judetene de Fotbal (candidati: Octavian Goga, Cristian Sava): 2 reprezentanti ai Ligii I (candidati: Valeriu Argaseala, Cristian Tanase); 2 reprezentanti ai Ligii a II-a (canddati: Marius Burca, Marcel Ghergu); 2 reprezentanti ai Ligii a III-a (candidati: Florin Spinu, Mihai Dascalescu, Calin-Alexandru Cojocaru); 1 reprezentant al fotbalului feminin (candidat: Alin Cioban); 1 reprezentant al cluburilor cu activitate exclusiva de copii si juniori (candidat: Catalin Cighir); 1 reprezentant al fotbalului in sala (candidati: Cristi Vornicu, Toader Stefu, Eduard Kovacs), anunta Agerpres.

Razvan Burleanu conduce Federatia Romana de Fotbal din 5 martie 2014, atunci cand a castigat alegerile pentru presedintie in dauna celorlalti trei candidati: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian si Sorin Raducanu.

Cotele la pariuri au fost afisate inca de acum doua luni, insa anuntul lui liderului PSD, Liviu Dragnea, cel care a spus ca-l sustine pe Ionut Lupescu pare sa fi inclinat decisiv sansele in favoarea ”Kaiserului”.

Daca inainte de anuntul lui Dragnea, Ionut Lupescu era cotat la 1.70-1.80, in functie de casa de pariuri aleasa, dupa anuntul liderului PSD, cota acestuia a scazut la 1.50 sau chiar 1.45. Practic, la 100 de lei pariati pe victoria lui Lupescu se castiga maxim 50 de lei.

De partea cealalta, Razvan Burleanu, actualul sef al FRF, este vazut de bookmakeri cu sansa a doua. Burleanu are o cota de 2.40, ceea ce la un pariu de 100 de lei ti-ar aduce maxim 240 de lei.

Marcel Puscas are cele mai mici sanse sa castige aceste alegeri. La casele de pariuri, Puscas este are o cota de 40, iar la 100 de lei pariati ti-ar aduce 4000 de lei.


razvan burleanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004905 (s)