News Flash:

Bugetele de stat pe 2018 ale MAI, PICCJ, Avocatul Poporului, ICCJ, CSM au trecut de comisiile speciale

12 Decembrie 2017
810 Vizualizari | 0 Comentarii
buget 1

Bugetele institutiilor din justitie si ordine publica au trecut de comisiile speciale din Parlament. In Sedinta comuna a Comisiei pentru transporturi ale celor doua Camere, in care se dezbate proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pentru anul 2018, s-a iscat un scandal intre membrii PSD si USR, dupa ce social-democratii au propus sa nu fie dezbatute si nici votate cele 187 de amendamente.

"Pentru mine este imporatant sa precizez ca avem asigurata integral plata salarilor pentru ca in anul urmator vom avea in sistem, in plus fata de ceea ce avem in plata acum, aproximativ 6.000 de presoane. (..) Am reusit sa acoperim, nu in totalitate, pentru ca nevoile acestui minister de 127 000 de oameni in plata sunt mari, investitii in ceea ce priveste dotarea cu mijloace de interventie si protectie pentru toate armele", a declarat Carmen Dan.

Si Ministerul Public a primit aviz favorabil in comisia juridica.

"Am primit aviz favorabil pentru proiectul de buget pe 2018, acest buget e acoperitor pentru cheltuielile de personal, cele de bunuri si servicii si apreciez ca ne vom putea desfasura activitatea in conditii decente in 2018", a spus Augustin Lazar.
De asemenea, bugetele pentru instanta suprema (ICCJ), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si Avocatul Poporului au primit avize favorabile.

Disputa intre putere si opozitie in comisia in care se dezbate bugetul pentru transporturi

Senatorul PSD, Ionel Butunoi, presedintele Comisiei pentru transporturi a Senatului a propus ca cele 187 de amendamente la proiectul de buget pentru Ministerul Transporturilor sa nu fie dezbatute si nici votate, ci sa fie transmise mai departe Comisiei de buget-finante. Propunerea a fost adoptata cu majoritate de voturi.

Membrii USR din Comisie s-au opus. Deputatul USR, Ionut Mosteanu, a replicat: „Eu propun sa intram pe amendamente, haideti sa le usuram munca celor de la Comisia de buget-finante”.

Deputatul USR, Caatlin Drula, a transmis, in direct, pe Facebook, sedinta comisiei.

„Eu nu am mai vazut in comisii sa ne filmam intre noi”, i-a criticat deputatul neafiliat, Mircea Banias, pe membrii USR.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005934 (s)