News Flash:

Brigada 18 Infanterie Banat a implinit 100 de ani

21 August 2016
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
Brigada 18 Infanterie Banat
Bridaga 18 Infanterie Banat a implinit 100 de la infiintare. Cu aceasta ocazie, in Piata Libertatii din tImisaora au avut lco mai multe manifestari. De la defilare, fanafara pana la exercitii de manuire a armelor. La manifestare au fost prezenti si loctiitorul sefului de stat major Adrian Tonia, dar si mitropolitul Banatului IPSS Ioan, alaturi de alte oficialitati si veterani de razboi.
„Prin anii 70-80, am fost si eu sub drapel in aceasta divizie. aici am depus primul meu juramant in viata, juramant pe care l-am depus sub tricolor. Am avut apoi sansa de a mai depune inca cateva juraminte in viata mea, atunci cand am terminat Facultatea de Teologie, cand am fost hirotonit preot, dar primul meu juramant a fost in aceasta divizie, la o unitate militara din Lugoj, desi prima data am fost incorporat intr+o unitate militara de aici. Intorcandu-ma ca si mitropolit m-am bucurat sa ma intalnesc cu fosti colegi. m-am simtit azi din nou militar, dar de data aceasta fara pusca la umar, ci cu icoana Maicii Domnului la piept”, a spus mitropolitului Banatului IPSS Ioan.
Brigada 18 Infanterie „Banat“ este continuatoarea traditiilor militare ale Diviziei 18 Infanterie, care a implinit 100 de ani de la infiintare, scrie ziuadevest.ro
Divizia 18 Infanterie a fost infiintata la data de 1 august 1916, prin Inalt Decret al Ministerului de Razboi, comandata de generalul-maior Alexandru Referendaru.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006096 (s)