News Flash:

BREXIT - Petitia care cere un nou referendum, semnata de 3 milioane de britanici

26 Iunie 2016
410 Vizualizari | 0 Comentarii
brexit2
Aproape 3 milioane de britanici au semnat o petitie care cere un nou referendum in Marea Britanie. Totusi, nu este nici un mecanism in Marea Britanie care sa declanseze un nou referendum.
Acea petitie poate – in cel mai bun caz – sa declanseze o noua dezbatere intre parlamentari. Una dintre aspectele cele mai importante legate de petitie este ca cere anularea plebiscitului daca orice tabara castiga cu mai putin de 60%, sau daca prezenta la vot este de sub 75%.
Insa referendumul deja a avut loc, iar politicienii britanicii au promis ca vor lua in considerare rezultatul.
Petitia are ca data finala 25 noiembrie 2016 si la numai cateva ore de la aflarea rezultatelor deja stransese peste un milion de semnaturi.
Site-ul pe care a fost lansata petitia a si picat la un moment dat din cauza numarului mare de persoane care isi treceau numele si datele personale.
Guvernul britanic raspunde la toate petitiile care obtin peste 10.000 de semnaturi, iar Parlamentul ia in considerare toate petitiile de peste 100.000 de semnaturi.
Partidul Liberal-Democrat promite reintegrarea Marii Britanii in UE dupa urmatoarele alegeri 
Partidul Liberal-Democrat britanic va pleda, in viitoarea campanie electorala, pentru reintegrarea Marii Britanii in Uniunea Europeana, informeaza Sky News.
Liderul formatiunii de centru-stanga, Tim Farron, a declarat ca britanicii au votat la referendum pentru a exprima "furia" fata de politicieni si institutii, subliniind ca publicul are nevoie de o a doua sansa pentru schimbarea deciziei privind apartenenta Marii Britanii la UE.
Tim Farron a notat ca "sloganurile ieftine" folosite de euroscepticii Nigel Farage, Boris Johnson si Michael Gove incep deja sa isi piarda sensul, astfel ca sentimentele publice se simt "tradate".
"La urmatoarele alegeri, Partidul Liberal-Democrat va lupta cu o promisiune clara si lipsita de echivoc de restabilire a prosperitatii britanice, cu Marea Britanie membra a Uniunii Europene", a explicat Farron.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0941 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028435 (s)