News Flash:

BREAKING NEWS: Victor Ponta si Dan Sova, ACHITATI in prima instanta, in dosarul Turceni-Rovinari

10 Mai 2018
1084 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern2

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, joi, in prima instanta, achitarea lui Victor Ponta si a lui Dan Sova in dosarul Turceni-Rovinari. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata de DNA.


In acelasi dosar au fost achitati si Laurentiu Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) la data faptelor, si Laurentiu Graure, la data faptelor director economic al CET, acestia fiind acuzati de abuz in serviciu.

Un alt inculpat, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), a fost condamnat la 4 ani de inchisoare.

In cazul fostului premier Victor Ponta, judecatorii au decis achitarea pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani. Fostul ministru Dan Sova a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.
Decizia judecatorilor nu este definitiva.

La ultimul termen din proces procurorul DNA a cerut pedeapsa cu executare pentru fostul premier Victor Ponta si fostul senator Dan Sova, ambii fiind acuzati de fapte de coruptie.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor Ponta a obtinut de la SCA ”Sova si Asociatii” suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat.

Procurorii DNA spun ca in 30 august 2007 intre SCA ”Sova si Asociatii”, reprezentata de Dan-Coman Sova si Cabinetul Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”, reprezentat de Victor Ponta, s-a incheiat o ”conventie de conlucrare profesionala”, avand ca obiect ”conlucrarea celor doua parti in dosarele de natura penala, de drept penal al afacerilor, precum si in alte cauze in care se va ivi necesitatea”. Conventia a fost incheiata pe o perioada nedeterminata, in aceasta fiind ca pentru lucrarile profesionale efectuate in conlucrare onorariile sa fie incasate de societatea de avocati, iar Victor Ponta sa primeasca o suma fixa de 2.000 de euro, pentru care va emite o factura lunara.

”Prin procesul-verbal din 29 octombrie 2007, inculpatii au hotarat suplimentarea cu 1.000 euro a onorariului cuvenit inculpatului Ponta Victor-Viorel pentru luna octombrie 2007 (luna in care Sova Dan-Coman s-a inteles cu inculpatul Cristea Dumitru sa incheie un contract de asistenta juridica prevazut cu comision de succes). In data de 27 martie 2008, inculpatii au incheiat un act aditional la conventia de conlucrare profesionala, in sensul ca s-a modificat onorariul cuvenit inculpatului Ponta Victor-Viorel la suma de 3.000 euro (cu o luna inainte, cele doua complexe energetice incheiasera cu SCA Sova si Asociatii alte contracte de asistenta juridica prevazute cu comision de succes)”, arata procurorii DNA in comunicatul de presa transmis in 2015.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006386 (s)