News Flash:

BREAKING NEWS! Valeriu Zgonea, EXCLUS din PSD

27 Aprilie 2016
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
zgonea 1
UPDATE 15:31 - Am acceptat decizia partidului. Spun ceea ce gandesc, spun ceea ce simt asa cum am facut mereu. Este o decizie profund nedreapta din punctul meu de vedere. Nu trebuie ca problemele noastre penale sa intervina in viata partidului. In loc sa plece el (Liviu Dragnea - n.r.) am fost eu nevoit sa plec. Asta este, ne supunem deciziei partidului. Eu am constiinta impacata. Am atras atentia in interiorul partidului asupra acestei probleme", a declarat Valergiu Zgonea.

UPDATE 15:20 - Valeriu Zgonea a fost exclus din partid. Decizia a fost luata in CExN, cu unanimitate de voturi.
Valeriu Zgonea isi va pierde si sustinerea ca presedinte al Camerei Deputatilor.

UPDATE 14:50 - La sedinta PSD s-a cerut excluderea lui Valeriu Zgonea din partid.
UPDATE 14:28 - Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri ca in acest moment nu mai poate face echipa cu Valeriu Zgonea - presedinte executiv al partidului. Intrebat daca mai poate face echipa cu Zgonea, dupa ce acesta i-a cerut demisia, Dragnea a raspuns: "Categoric, nu!"
"Astazi, Comitetul Executiv National, printre alte lucruri, trebuie sa hotarasca daca imi acorda in continuare sprijin politic sau nu pentru aceasta functie (de presedinte - n.r.). Exista o prevedere statuata in care oricand CExN poate mentine sau retrage sprijinul politic pentru fiecare membru din Biroul Permanent National. Vor fi mai multe voturi. Acelasi lucru se va aplica si in privinta presedintelui executiv. In ce priveste decizia referitoare la soarta domnului Zgonea sau cariera politica a sa, colegii mei vor decide ce se va intampla. Vreau sa precizez ca, cu toate ca in trecutul nu foarte indepartat, doua - trei luni, au mai fost de cel putin doua ori curente pe care eu le-am oprit, de data asta nu o sa mai am un punct de vedere, o sa las CExN sa duca la capat ceea ce simte pentru acest partid", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, inainte de inceperea sedintei conducerii PSD. 


UPDATE 13:55 - Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu este ingrijorat de situatia partidului si face apel la unitate in formatiunea politica, intr-o scrisoare transmisa miercuri social-democratilor.
Iliescu vorbeste in scrisoare si despre situatia dificila in care este formatiunea politica fondata si condusa de el ani de-a randul:

Dragi prieteni, membri ai Comitetului Executiv National

Ma adresez dumneavoastra intr-un moment pe care il consider delicat pentru partid. Considerati acest mesaj drept expresia ingrijorarii mele, ingrijorare determinata de evolutiile la varful partidului. Esenta acestui mesaj este un apel la unitate si continuitate in PSD. Sa nu repetam greseli ale trecutului, care ne-au costat. Inainte de orice, partidul are responsabilitati atat fata de membrii si simpatizantii sai, de oamenii de stanga din Romania, cat si fata de toti cetatenii.

Trebuie sa-si faca datoria, nu sa se piarda in lupte pentru putere, care nu au nicio miza pentru romani. Stiti foarte bine ca nu sunt adeptul excluderilor si al altor masuri de forta. Ele ne-au facut mult rau. Daca apelam si acum la asa ceva, nu vom rezolva nimic.

Reamintesc faptul ca si presedintele partidului, si presedintele sau executiv au fost alesi de membrii de partid, respectiv de delegatii la Congres, pentru ceea ce au facut pentru partid. Domnul Liviu Dragnea a dat masura capacitatilor sale de organizator in anii care s-au scurs de la venirea sa in partid. I-am transmis, vineri, dupa anuntarea sentintei, faptul ca am considerat si consider lipsita de sens condamnarea sa. Domnul Valeriu Zgonea a venit in PSD in anii in care eram in opozitie, in urma cu doua decenii, si imi amintesc de entuziasmul cu care isi asuma raspunderi si lucra in folosul partidului. Nu este de folos nimanui conflictul acesta. PSD trebuie sa se concentreze pe campania pentru alegerile locale, unde avem ceva de demonstrat: ca suntem partidul cu un program coerent de guvernare locala, pentru prosperitatea comunitatilor locale. Este timp, dupa alegeri, pentru o analiza aprofundata a situatiei din partid.

Inchei reiterand apelul meu la calm si la responsabilitate.

Ion Iliescu
 

UPDATE 13:35 - Valeriu Zgonea, presedintele executiv al PSD, a venit la sedinta Comitetului Executiv al partidului, dar nu a dorit sa faca declaratii. Seful Camerei Deputatilor a spus ca va vorbi cu presa dupa sedinta.

STIRE INITIALA - Liderii PSD se reunesc, astazi, in cadrul Comitetului Executiv al PSD, principalul subiect cu potential exploziv fiind excluderea sau suspendareapresedintelui executiv al partidului Valeriu Zgonea. Deputatul Catalin Radulescu, presedintele PSD Diaspora, a inceput sa stranga semnaturi de la deputati, pentru demiterea lui Valeriu Zgonea. Mai multe persoane din PSD ii cer demisia, iar printre acestea se numara si deputatul de Pitesti Catalin Radulescu, presedintele PSD Diaspora.
"In calitatea mea de presedinte al PSD Diaspora cer public demisia domnului Valeriu Zgonea atat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, cat si din functia de presedinte executiv al PSD, dar si din cea de membru PSD. Am fost primul care de doi ani a sesizat implicarea acestui securist in blocarea oricaror modificari legislative ale codului penal, ale incompatibilitatilor si conflictului de interese, modificari care ar fi diminuat abuzurile procurorilor DNA si dosarele facute la comanda liderilor politici. Toata activitatea acestui om a fost pentru a distruge PSD-ul si pentru a elimina toti liderii politici importanti si cunoscuti din toate judetele din PSD, pentru ca impreuna cu o gasca masonica-securista sa puna mana pe PSD asa cum au pus mana si pe Camera Deputatilor. A fost si este aservit SRI-ului, DNA-ului si altor puteri straine care vor sa distruga tot ce este romanesc: clasa politica, Parlament, oameni de afaceri. Cer tuturor liderilor PSD, presedintilor de organizatii PSD din tara, parlamentarilor PSD sa solicite public demisia acestui tradator si sa fie solidari cu demersul nostru", a declarat Catalin Radulescu.

psd comitetului executiv excluderea suspendarea valeriu zgonea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005102 (s)