News Flash:

BREAKING NEWS: Un avion militar IAR 99 s-a prabusit, la Bacau. Pilotii au reusit sa se catapulteze si au fost gasiti in viata

16 Iulie 2018
986 Vizualizari | 0 Comentarii
mig doborat

Un avion militar de la Baza 95 Aeriana „Erou capitan aviator Alexandru Serbanescu” s-a prabusit, luni, in comuna Nicolae Balcescu. Pilotii au reusit sa se catapulteze, iar starea lor este buna. Echipele de salvare au inceput operatiunea de recuperare a echipajului. Primarul din Letea Veche, Petru Dochiei, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca epava ar fi cazut in lacul de acumulare Galbeni - Letea Veche.
UPDATE 14: 54 MApN: Echipele de salvare au inceput operatiunea de recuperare a pilotilor catapultati

„O aeronava de tip IAR 99 Soim cu dubla comanda din Baza 95 Aeriana <<Erou capitan aviator Alexandru Serbanescu>> de la Bacau s-a prabusit astazi, 16 iulie, in jurul orei 13.30, in zona localitatii Nicolae Balcescu, judetul Bacau. Cei doi piloti au reusit sa se catapulteze, echipele de salvare sunt in legatura cu ei si au inceput deja operatiunile de recuperare.Conducerea Bazei 95 Aeriana a pus in aplicare de urgenta planul de interventie in astfel de situatii~, anunta Ministerul Apararii Nationale, printr-un comunicat de presa remis luni MEDIAFAX.

Primarul din Letea Veche, Petru Dochiei, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca epava ar fi cazut in lacul de acumulare Galbeni - Letea Veche.


Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, impreuna cu seful Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciuca, sunt deja in drum spre locul prabusirii avionului.

Conform procedurilor, o comisie numita la nivelul Statului Major al Fortelor Aeriene va investiga cauzele producerii evenimentului.

UPDATE 14:22 „Avem un avion prabusit, IAR 99. Au inceput procedurile specifice. Pilotii s-au catapultat, sunt bine. Urmeaza procedurile specifice, va tinem la curent”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ministrul Apararii, Mihai Fifor.


Stirea initiala:

Un avion militar apartinand Garnizoanei Bacau s-a prabusit, luni, in comuna Nicolae Balcescu. In avion erau doi piloti, insa nu se stie daca cei doi au apucat sa se salveze, potrivit prefectului Maricica Cosa.

Potrivit primelor informatii primite din partea prefectului de Bacau, Maricica Cosa, in avionul apartinand Garnizoanei Bacau erau doi piloti, insa deocamdata nu se stie daca acestia au apucat sa se salveze.

Mai multe echipaje de Politie si de la ISU Bacau au plecat in zona in care s-a produs accidentul aviatic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004982 (s)