News Flash:

BREAKING NEWS: Simona Halep s-a calificat in semifinale la Australian Open dupa o victorie clara in fata Pliskovei

24 Ianuarie 2018
1000 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep1

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în premieră în semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, miercuri, la Melbourne, după ce a dispus cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului şase în ierarhia WTA. 

Halep a avut nevoie de doar o oră şi 12 minute pentru a obţine cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, după ce în 2016 şi 2017 pierduse în primul tur. Până acum cel mai bun rezultat al său la Australian Open fusese atingerea sferturilor, în 2014 şi 2015. Totodată, Halep este prima româncă ajunsă în semifinale la Australian Open. 

Simona Halep are două finale de Mare Şlem, ambele la Roland Garros (2014, 2017), şi semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015). 

Halep a început slab meciul cu Pliskova şi a fost condusă cu 3-0. Ghemul al patrulea a reprezentat un moment psihologic, românca salvând o minge de 0-4, după care a reuşit să îşi fructifice serviciul şi să revină în meci. Halep a jucat din ce în ce mai bine, a dominat jocul şi a adunat punct după punct în faţa unei adversare fără replică. Halep şi-a adjudecat primul set cu 6-3, în 38 de minute. 

În actul secund, Halep a continuat evoluţia din primul set, reuşind să câştige primele trei ghemuri, dar după ce a salvat două mingi de break în ghemul inaugural. Liderul WTA a controlat jocul în continuare şi, deşi Pliskova a reuşit să îşi facă serviciul în două rânduri, Halep a încheiat setul fără emoţii, cu 6-2. 

Halep nu a avut niciun as în acest meci, iar Pliskova, renumită pentru serviciul său puternic şi precis, a reuşit doar doi. Simona a făcut 4 duble greşeli, cehoaica a comis 3, procentajele la ambele servicii fiind net în favoarea româncei, cu 76%-54% la primul şi 45%-31% la al doilea. Halep a transformat jumătate din mingile de break create (5/10), iar Pliskova a reuşit doar un sfert (1/4). 

La capitolul mingi direct câştigătoare, Halep a avut 20, iar Pliskova 21. Românca a făcut doar 10 erori neforţate în acest meci, iar adversara a avut 28. AGERPRES 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat in premiera in semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, miercuri, la Melbourne, dupa ce a dispus cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului sase in ierarhia WTA. Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat in premiera in semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, miercuri, la Melbourne, dupa ce a dispus cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului sase in ierarhia WTA. Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat in premiera in semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, miercuri, la Melbourne, dupa ce a dispus cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului sase in ierarhia WTA. Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat in premiera in semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, miercuri, la Melbourne, dupa ce a dispus cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului sase in ierarhia WTA. Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat in premiera in semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, miercuri, la Melbourne, dupa ce a dispus cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului sase in ierarhia WTA. Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat in premiera in semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, miercuri, la Melbourne, dupa ce a dispus cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului sase in ierarhia WTA. Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat in premiera in semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, miercuri, la Melbourne, dupa ce a dispus cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului sase in ierarhia WTA. Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat in premiera in semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, miercuri, la Melbourne, dupa ce a dispus cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului sase in ierarhia WTA. Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat in premiera in semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, miercuri, la Melbourne, dupa ce a dispus cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului sase in ierarhia WTA.


melbourne karolina pliskova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005939 (s)