News Flash:

BREAKING NEWS: Sebastian Ghita a fost RETINUT la Belgrad. Avea acte false

14 Aprilie 2017
1308 Vizualizari | 2 Comentarii
sebastian ghita
Sebastian Aurelian Ghita a fost localizat si retinut, in cursul acestei nopti, in Belgrad, Serbia, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR). Fostul deputat, cu infatisarea schimbata, avea documente false si se afla impreuna cu fratele sau, acesta avand documente reale. Extradarea lui poate dura de la cateva zile la maximum o luna, potrivit autoritatilor.
Ministrul de Interne: Sebastian Ghita era insotit de fratele lui, care avea documente reale
Sebastian Ghita, localizat si retinut in Belgrad, era insotit de fratele lui, care avea documente reale, in timp ce fostul parlamentar a prezentat documente false, a declarat, vineri dimineata, ministrul de interne, Carmen Dan.
"Autoritatile sarbe au avut toate informatiile in asa fel incat sa il poata retine. Procedurile de extradare sunt specifice, in acest moment statul sarb, prin politie, deruleaza proceduri specifice in sensul ca vor intocmi un dosar penal pentru ca a prezentat documente false. Dupa finalizarea acestor proceduri, urmeaza procedura de extradare care se deruleaza prin Ministerul Justitiei. In momentul in care va fi finalizata procedura de extradare, politia romana se va deplasa in Serbia si se va ocupa de activitatile specifice de insotire, de aducere in Romania. In acest moment, el este sub autoritatea politiei sarbe", a declarat Carmen Dan.
Politia Romana a facut publica si o fotografie cu Sebastian Ghita, din care reiese ca acesta a incercat sa isi schimbe infatisarea, fotografia surprinzandu-l pe fostul parlamentar cu barba.
Procedura extradarii lui Sebastian Ghita din Serbia ar putea dura undeva intre cateva zile si o luna, extradarea facandu-se prin Ministerul Justitiei, potrivit autoritatilor romane.
"In urma activitatilor investigative complexe si a informatiilor furnizate de Directia Operatiuni Speciale si Directia de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Romane, in cursul acestei nopti, in Belgrad, a fost localizat si retinut, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian. Multumim reprezentantilor institutiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croatia, Austria, Italia si Franta, precum si partenerilor interni, pentru cooperarea in acest caz. Schimbul de date si informatii a avut loc prin CCPI, ENFAS si PNR. In momentul depistarii, cel in cauza a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezinta insemnele unui stat din U.E", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).
In prezent, se deruleaza procedura legala in astfel de situatii, a mai precizat IGPR.
Sebastian Ghita ar fi fost pierdut, in noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de politistii care il filau pe DN1, in timp ce se indrepta catre casa de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Potrivit surselor citate, politistii care il supravegheau ar fi spus ca acesta conducea cu peste 200 km/h si ca un alt autoturism i-ar fi blocat pe politisti. Ulterior, masina in care se afla Sebastian Ghita a fost gasita la locuinta sa, astfel ca cei care efectuau filajul ar fi crezut ca doarme. Pe de alta parte, surse apropiate anchetei spun ca nu se punea problema urmaririi in trafic, de organele de cercetare penala fiind solicitate interceptarea acestuia si monitorizarea in puncte fixe. Mai mult, ultimul loc in care a fost vazut Sebastian Ghita a fost evenimentul SRI.
Pe numele lui Sebastian Ghita au fost emise doua mandate de arestare in lipsa. Mediafax.ro

sebastian ghita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006342 (s)