News Flash:

BREAKING NEWS: Perchezitii la Universitatile Vasile Goldis si Aurel Vlaicu din Arad

26 Iulie 2017
1313 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea Vasile Goldis Arad info3d
Peste 100 de perchezitii, miercuri dimineata, la locuintele a zeci de angajati de la doua universitati din Arad. Profesori universitari, dar si mai multi angajati auxiliari au fost vizitati de procurori, dupa ce acestia din urma au aflat ca cei vizati faceau comert cu diplome de licenta. In timpul anchetei procurorii au aflat ca cei din cadrul universitatilor ar fi promovat contra cost chiar si cetateni straini care nu aveau habar de limba romana.
Perchezitiile au inceput inca de la primele ore al zilei de miercuri sub coordonarea unui procuror al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In total anchetatorii au descins in 106 locatii care au legatura directa cu 36 de persoane suspectate ca ar face parte din reteaua de comercianti de diplome de licenta. Printre locatiile in care au descins procurorii se numara si universitatile Vasile Goldis si Aurel Vlaicu din Arad. Membrii retelei ar fi, au aflat procurorii in timpul anchetei, profesori universitari, secretare, IT-isti dar si fosti studenti.
„Mai multe cadre didactice din cadrul unor institutii de invatamant superior desfasoara activitati ilegale constand in pretinderea si primirea unor foloase necuvenite (bani si bunuri materiale) cu ocazia organizarii si sustinerii de catre studenti a examenelor la diferite discipline (sustinute chiar in afara perioadei de examinare) si/sau cu ocazia sustinerii examenelor de licenta. Probatoriul a relevat ca unii studenti straini, inscrisi la grupe ce urmeaza cursurile in limba romana, nu cunosc/nu inteleg limba romana si totusi sunt promovati, in schimbul unor sume de bani, la toate examenele anuale”, transmit procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, scrie tion.ro.
In schimbul unor sume de bani, profesorii universitari si complicii lor le puneau studentilor la dispozitie, prin sms-uri trimise de informaticieni, raspunsurile corecte la examenele sustinute online. Mai mult, tot informaticienii erau cei care interveneau ilegal in softurile folosite de cele doua universitati pentru a mari notele studentilor si pentru a-i promova fara merit. Mai mult, in anumite cazuri, informaticienii modificau, in conturile informatice ale studentilor, raspunsurile la examene pentru a le asigura promovarea. De asemenea, studentii puteau achizitiona de la profesori lucrari de licenta in format electronic, inclusiv prezentarile in Power Point necesare sustinerii in fata comisiilor de examinare.

arad profesori universitari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006074 (s)