News Flash:

BREAKING NEWS: Parchetul General extinde ancheta in dosarul Colectiv: Procurorii investigheaza modul in care au intervenit autoritatile

18 Iunie 2018
910 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv decese

Parchetul General extinde ancheta in dosbarul Colectiv si investigheaza modul in care autoritatile au intervenit si au ingrijit victimele imediat dupa tragedie, luni dimineata fiind audiate patru persoane. Ancheta este extinsa in urma plangerilor penale depuse de parinti si victime.
„Suntem deja aici. E vorba despre plangerile penale pe care noi le tot facem de aproape doi ani de zile privind ce s-a intamplat dupa incendiu: spitalele, pentru stim cu totii ca in spitale au murit 37 de tineri, din care cel putin 30 au murit din cauza bacteriilor, asta in conditiile in care Romania se declarara ca nu avem bacterii. Lucrurile acestea nu vrea nimeni sa le ancheteze. E momentul sa se intample ceva. Ne amintim ca timp de o saptamana, nu a fost permisa plecarea niciunui tanar in strainatate, desi au fost interventii cu bani privati. Directiva politica a fost: Nu pleaca nimeni. Asa s-au pierdut vieti. Vrem sa stim cine a dat... pentru ca o saptamana nu i-a lasat sa plece, iar dupa ce a plecat, prima hotarare luata in mare secret si transmisa spitalelor din strainatate a fost sa nu se faca nicio autopsie celor decedati. Autopsiile sa se faca strict in Romania. Adica e clar ca cineva a vrut sa ascunda ceva. De ce si ce s-a dorit sa se ascunda, o sa vedem. Copilul meu a murit cu arsuri pe 28 % din suprafata corpului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv si tatal lui Alexandru, un tanar de 22 de ani care a murit in incendiul din 30 octombrie 2015.

Aceasta ancheta noua este deschisa drept urmare a numeroaselor plangeri depuse de catre parintii victimelor din Clubul Colectiv, la cateva luni dupa tragedie.

„Plangerile penale au inceput sa fie depuse la cateva luni dupa tragedie, dupa ce ne-am ingropat copiii. Au fost multe plangeri, a fost acum un an si jumatate una mare care a fost semnata de mai multe victime, care zace din noimebrie 2016 la ei. Acum o luna am facut o alta plangere, la fel, semnata de un numar mare de victime. Si tot speram sa se intample ceva”, a spus Eugen Iancu.
Incendiul din clubul Colectiv, izbucnit in seara zilei de 30 octombrie 2015, a durat, potrivit datelor oficiale, 153 de secunde. In tragedia care zguduit Romania si-au pierdut viata 64 de persoane, 27 in incendiul propriu-zis iar restul ulterior, in spitalele din tara si din strainatate, iar alte 146 au fost ranite.

Luni, 18 iunie, urmeaza noi audieri in cadrul dosarului Colectiv, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Procurorii de la Parchetul General au trimis in judecata dosarul Colectiv pe 28 aprilie 2016. Patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Catalin Gancea si Costin Mincu, sunt acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Cercetarile au fost extinse si asupra reprezentantilor firmei care a livrat artificiile in club, Golden Ideas Fireworks. In 15 ianuarie 2018, judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instante cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, in care sunt cercetati doi angajati ai ISU, Antonina Radu si George Petrica Matei, pentru abuz in serviciu. In acelasi dosar este judecat si judecat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in timp ce patronii Cristian Nita si Daniela Nita sunt acuzati de favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe ori inscrisuri. In dosar au fost puse sub acuzare firmele SC Colectiv Club SRL si SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, in forma agravanta, avand ca urmare decesul mai multor persoane si vatamare corporala din culpa, in forma agravanta, avand ca urmare vatamarea mai multor persoane.
 


parchetul general dosbarul colectiv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007976 (s)