News Flash:

BREAKING NEWS: Parchetul General continua ANCHETA in dosarul OUG13

28 Februarie 2017
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar
Augustin Lazar a declarat, marti dimineata, ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) asteapta motivarea Curtii Constitutionale privind conflictul de interese Guvern- DNA, procurorii continuand ancheta deoarece Ministerul Public a fost sesizat cu fapte penale concrete.
"Asteptam motivarea CCR. E obligatorie pentru toti si raportat la motive, noi vom continua ancheta. Cand Ministerul Public e sesizat cu aspectele penale ale problemelor, cu fapte penale concrete, prin urmare Ministerul Public nu va face evaluari ale legalitatii, oportunitatii unor acte sau puteri, ci strict ne vom cantona la aspecte penale care tin de competenta Ministerului Public. Ancheta va continua. Procurorul este obligat sa afle adevarul cu privire la persoanele, faptele si imprejurarile in care au fost comise aceste acte", a declarat, la intrarea in sediul CSM, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar.
Intrebat daca se va cere aviz pentru inceperea urmaririi penale in dosarul privind OUG 13, Augustin Lazar a declarat ca "in continuare vom vedea ce va face procurorul de caz in cadrul sectiei de urmarire penala”. Totodata, procurorul general al Romaniei a mai mentionat ca ancheta privind ordonanta de urgenta 13 e in continuare "in rem", adica referitor la fapte.
Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a precizat, luni, dupa ce CCR a admis existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si DNA, ca ancheta pe OUG 13 poate continua, dar doar in ceea ce priveste aspectele penale concrete si nu pe oportunitate sau legalitate. Mediafax.ro

augustin lazar parchetul curtii constitutionale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004879 (s)