News Flash:

BREAKING NEWS: O femeie originara din Republica Moldova, suspectata ca spiona in favoarea Romaniei, arestata in Rusia

20 Iunie 2018
1893 Vizualizari | 0 Comentarii
karina turcan

Karina Turcan, o femeie originara din Republica Moldova, a fost arestata in Rusia, fiind acuzata de spionaj in favoarea Romaniei, aceasta riscand pana la 20 de ani in inchisoare daca va fi gasita vinovata, informeaza presa rusa.
Potrivit agentiei de presa Tass, masura arestarii preventive a fost luata de Tribunalul din Lefortovo, in urma cererii procurorilor. Turcan va sta in arest pana pe 13 august.

Karina Valerievna Turcan, angajata a companiei Inter RAO, este acuzata de incalcarea articolului 276 din codul penal, care se refera la spionaj, in sensul de tradare nationala. In conformitate cu legislatia din Rusia, acuzatia de spionaj se aplica numai strainilor, pe cand in cazul cetatenilor rusi acuzatia devine "tradare nationala" sau "a statului". Turcan risca pana la 20 de ani in inchisoare.

Potrivit site-ului companiei, Turcan este membra a consiliului de administratie al companiei Inter RAO din 2012, conducand pentru o perioada divizia geografica Moldova — Ucraina — Romania, potrivit platformei de stiri Sputnik.
Presa rusa scrie ca Turcan a fost retinuta si arestata vineri, 15 iunie, de agentii FSB. Agentii i-au perchezitionat biroul si locuinta Karinei Turcan, iar "angajatii companiei vor fi interogati in procesul penal ca martori", mai relateza Sputnik. Arestarea ei a fost facuta publica abia ieri, 19 iunie.

Citand surse anonime, cotidianul Kommersant scrie ca Turcan avea legaturi cu un om de afaceri care colabora cu serviciile secrete din Romania, informeaza site-ul postului Radio Europa Libera (RFE/RL).


karina turcan republica moldova lefortovo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004811 (s)