News Flash:

BREAKING NEWS: Guvernul va adopta rectificarea bugetara fara avizul CSAT. In ziua convocarii la Cotroceni, premierul Dancila se intalneste cu Regele Spaniei

5 Septembrie 2018
749 Vizualizari | 0 Comentarii
download

Premierul Viorica Dancila a afirmat, miercuri, ca Executivul va adopta rectificarea bugetara, deoarece si-a indeplinit obligatia de a cere CSAT un punct de vedere, ea afirmand ca si-ar fi dorit ca acest proiect sa fie rezultatul unui consens intre Presedintie si Guvern. Presedintele Klaus Iohannis a invitat-o anterior pe Viorica Dancila la consultari, la Palatul Cotroceni, joi, de la ora 11:30, avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu necesitatea rectificarii bugetului de stat pe anul 2018.
”Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului Romaniei, Vasilica -Viorica Dancila, prin care o invita pentru consultari, la Palatul Cotroceni, in data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, in temeiul dispozitiilor art. 80 si ale art. 86 din Constitutie, avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu necesitatea rectificarii bugetului de stat pe anul 2018. Consultarile vizeaza clarificarea unor aspecte care tin de rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, la aceasta intalnire au fost invitati si ministrii de resort.

”Rectificarea bugetara trebuie aprobata pentru a nu afecta bunul mers al economiei. Mi-as fi dorit ca acest proiect deosebit de important pentru romani sa fie rezultatul unui consens intre doua institutii importante ale statului - Presedintie si Guvern. Orice situatie complexa, insa, are cel putin o solutie, iar solutia aleasa de Guvern er sa mearga mai departe cu adoptarea rectificarii bugetare. Ne-am indeplinit obligatia de a cere CSAT un punct de vedere, ne indeplinim responsabilitatea de a asigura continuitatea in finantare”, a declarat Viorica Dancila la inceputul sedintei de guvern.
Dancila, despre ziua in care e chemata la consultari: Voi fi in Spania

Premierul Viorica Dancila a anuntat, miercuri, ca in joi, ziua in care a fost chemata la consultari de presedintele Iohannis, se va afla intr-o vizita de lucru in Spania, unde va avea o intrevedere cu omologul spaniol si va fi primita de Regele Spaniei.

”Ma voi afla maine intr-o vizita de lucru in Spania, unde voi avea o intrevedere cu omologul meu spaniol si voi fi primita de Regele Spaniei. (...) Cu prilejul acestei vizite vom discuta aspecte de cooperarea pe plan european dintre Romania si Spania, aprofundarea relatiei bilaterale in domeniul economic, al apararii, al administratiei publice si absorbtiei fondurilor europene. Un alt subiect de interes comun il reprezinta, asa cum am mentionat, aprofundarea cooperarii in plan european in perspectiva preluarii si exercitarii de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene”, a anuntat premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei de guvern.

Ea a mai precizat ca va fi insotita de Paul Stanescu, vicepremier si ministru al dezvoltarii regionale, Teodor Melescanu, ministru de externe, Mihai Fifor, ministru al apararii, Radu Oprea, ministrul mediului de afaceri, comertului si antreprenoriatului, precum si de Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene.

Anterior anuntului facut de premier, surse guvernamentale declarau pentru Mediafax ca MJ si-a dat acordul pentru adoptarea rectificarii bugetului fara avizul CSAT.

SURSE: Guvernul poate adopta rectificarea bugetara fara avizul CSAT. Decizia este la premier

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, va propune introducerea pe ordinea de zi suplimentara a proiectului rectificarii bugetare, deoarece MJ a transmis ca poate fi adoptata si fara avizul CSAT, decizia urmand a fi luata de premier, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

”Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, va propune introducerea pe ordinea de zi suplimentara a proiectului rectificarii bugetare”, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Guvernul are un punct de vedere de la Ministerul Justitiei care prevede ca Executivul poate adopta rectificarea bugetara fara aviz de la CSAT, baza legala pentru acest punct de vedere fiind o decizie a CCR, potrivit careia este obligatorie solicitarea unui aviz, nu si primirea avizului.

”Decizia este a premierului”, au mai declarat sursele citate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005690 (s)