News Flash:

BREAKING NEWS! George Copos, ELIBERAT conditionat!

7 Aprilie 2015
1296 Vizualizari | 0 Comentarii
George Copos va fi eliberat conditionat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani de inchisoare, decizia luata de Tribunalul Bucuresti fiind definitiva, astfel ca fostul patron al Rapidului va pleca marti din penitenciar.

Tribunalul Bucureşti a admis astfel contestaţia lui George Copos în cazul deciziei Judecătoriei Sectorului 5 prin care a fost respinsă propunerea de eliberare condiţionată. Instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus ca George Copos să fie pus de îndată în libertate.

După ce decizia instanţei va fi comunicată Penitenciarului Rahova, George Copos va putea părăsi unitatea de detenţie.

Judecătoria Sectorului 5 a respins, în 25 februarie, propunerea de eliberare condiţionată a lui George Copos, trimisă instanţei după ce Comisia de la Penitenciarul Rahova a stabilit că acesta întruneşte condiţiile pentru a fi pus în libertate, întrucât a executat o treime din pedeapsa de patru ani.

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 arăta, în motivarea deciziei, că George Copos a scris cinci lucrări ştiinţifice în penitenciar, dar nu a dovedit că s-a străduit să se îndrepte şi nici nu a demonstrat că a făcut eforturi reale pentru reinserţie socială.

"Atât apărătorii condamnatului cât şi condamnatul au susţinut că dorinţa care l-a animat pe acesta din urmă de a scrie lucrările ştiinţifice a fost de a câştiga zile de muncă, care să fie considerate ca executate şi astfel să fie mai repede liberat condiţionat. Aceasta constituie o dorinţă firească, însă, în raport de scopul pedepsei, dovedeşte că petentul-condamnat nu a intenţionat să-şi formeze, în esenţă, o conduită corectă faţă de ordinea de drept şi să depună eforturi reale pentru reinserţie socială", a scris judecătorul în motivare. 

george copos tribunalul bucuresti penitenciar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004706 (s)