News Flash:

BREAKING NEWS: Curtea Suprema elimina declaratiile lui Dinu Pescariu si Claudiu Florica din dosarul Microsoft III si cere DNA sa decida daca mentine TRIMITEREA in judecata

31 Ianuarie 2018
922 Vizualizari | 0 Comentarii
pescariu

Curtea Suprema a decis, miercuri, excluderea unor probe din dosarul „Microsoft III”, constand in declaratiile unor martori denuntatori, Dinu Pescariu si Claudiu Florica, prezente deja in alta cauza. Instanta a cerut DNA sa decida daca, dupa eliminarea acestor probe, mentine trimiterea in judecata.


„Admite, in parte, cererile si exceptiile formulate de inculpatii Florica Claudiu Ionut si Pescariu Dinu Mihail. Constata nulitatea ordonantelor din data de 30.03.2017 si din data de 20.09.2017 emise de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie sub aspectul preluarii ca si proba in prezenta cauza a unor inscrisuri, din dosarul penal al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si din dosarul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia penala. Exclude din mijloacele de proba inscrisurile constand in declaratiile din dosarul penal al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si din dosarul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia penala, declaratii mentionate in cele doua ordonante ale procurorului”, se arata in decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Totodatam instanta ii cere Directiei Nationale Anticoruptie sa decida daca mentine trimiterea in judecata, dupa eliminarea acestor probe: „Incheierea motivata se comunica Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie–Directia Nationala Anticoruptie cu solicitarea ca, in 5 zile de la comunicare, sa precizeze daca se mentine dispozitia de trimitere in judecata sau se solicita restituirea cauzei”.

Este vorba despre declaratiile date de catre martorii denuntatori Dinu Pescariu si Claudiu Florica in cadrul dosarului Microsoft I, in care au fost deja pronuntate pedepsele. DNA a dispus, in luna septembrie a anului 2017, trimiterea in judecata a fostul ministru Gabriel Sandu, a fostului sef al Microsoft Romania Calin Tatomir si a oamenilor de afaceri Claudiu Florica si Dinu Pescariu in dosarul „Microsoft III”. Acestia sunt acuzati ca au prejudiciat statul cu peste 51 de milioane de euro.


curtea suprema microsoft dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006894 (s)