News Flash:

BREAKING NEWS: Controlorii de trafic aerian vor declansa marti, 30 mai, GREVA GENERALA! Negocierile dintre sindicate si Ministerul Transporturilor au esuat. ZBORURILE VOR FI BLOCATE!

29 Mai 2017
916 Vizualizari | 0 Comentarii
tarom2
Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) nu renunta la greva generala programata pentru marti, 30 mai, incepand cu ora 9.00, pe termen nelimitat, astfel ca zborurile vor fi blocate. Sindicatele au iesit luni de la discutiile cu Ministerul Transporturilor si au anuntat ca negocierile au esuat.
Liderii ATSR au precizat ca "greva ar putea sa dureze o ora-doua sau sa continue pe termen nelimitat daca nici maine (marti dimineata - n.n.) nu se va ajunge la nicio concluzie".
Planul de performanta, "documentele necesare pentru a preveni intrarea ROMATSA in faliment", trebuie trimise pana la data de 5 iunie la Comisia Europeana, potrivit unui comunicat al ATSR, publicat anterior pe o pagina de socializare. Avand in vedere minivacanta din perioada 1-5 iunie, liderii sindicatului sustin ca documentele trebuie trimise pana pe 31 mai.
"Aici e vorba de niste documente care trebuie trimise pana la 31 mai catre forurile intrenationale. Aici ar putea interveni ministrul pozitiv, in sensul ca dansul stia din luna ianuarie. Din pacate, pana sa anuntam greva, domnul ministru a uitat, a avut alte probleme. Este obligatoriu sa se implice", a spus Gabriel Tudorache, presedintele ATSR.
"ROMATSA face toate documentele, le aproba Consiliul de Administratie, apoi sunt trimise la Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR) sa fie vizate si ajung la Ministerul Transporturilor. AACR trimite documentele la Comisia Europeana cu semnatura directorului din Aviatie Civila, cu semnatura ministrului", a explicat liderul sindicatului.
Ministrul Transporturilor, Alexandru Cuc, a declarat vineri ca monitorizeaza situatia de la ROMATSA, unde sindicalistii au anuntat declansarea unei greve in toate subunitatile de la nivelul companiei, incepand din 30 mai. Acesta a precizat ca presiunea pusa pe minivacanta de Rusalii este nejustificata.
El a precizat atunci ca este deschis dialogului, dar sindicalistii ar trebui sa vina cu "lucruri clare", si nu cu "ambitii de pe urma carora sa aiba de suferit romanii".
 Mediafax.ro

ministerul transporturilor romatsa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006132 (s)