News Flash:

BREAKING NEWS: Al treilea guvern PSD-ALDE, investit de catre Parlament: 282 pentru, 136 împotriva. Prima masura a Guvernului Dancila: renuntarea la Formularul 600

29 Ianuarie 2018
1617 Vizualizari | 0 Comentarii
dancila dragnea 1000x600

Parlamentarii au fost convocaţi, luni, în sesiune extraordinară, pentru a da votul de învestitură guvernului Viorica Dăncilă. Premierul desemnat Viorica Vasilica Dăncilă a declarat luni, în discursul din Parlament, că va renunţa săptămâna aceasta la formularul 600 şi apoi la altele. Din punct de vedere politic, Dăncilă a ţinut să spulbere speculaţiile legate de subordonarea sa faţă de Liviu Dragnea şi a anunţat că singura entitate faţă de care va răspunde guvernul său va fi cea parlamentară. La şedinţa comună de plen şi-au înregistrat prezenta 352 de parlamentari, iar pentru validarea noului Guvern este nevoie de un număr de 233 de parlamentari.

 

UPDATE 17.37 Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă şi o abţinere.

La şedinţa comună de plen şi-au înregistrat prezenţa 352 de parlamentari.

Pentru a trece, Cabinetul Dăncilă avea nevoie de 233 de voturi.

Potrivit ultimelor informaţii, Cabinetul Dăncilă a obţinut 282 de voturi "pentru", în timp ce 136 de parlamentari au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

UPDATE 16.57 Dăncilă, replică pentru Turcan: Sunt o femeie demnă. Nu voi renunţa la a apăra interesele României

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, i-a răspuns deputatului PNL Raluca Turcan, afirmând că, tocmai pentru că este demnă, nu va renunţa la a fi premier şi la a apăra interesele României şi programul de guvernare.

”Am crezut că măcar o parte din ceea ce am spus va vibra în sufletul dvs şi că voi avea vreo şansă pentru a colabora, aşa cum am colaborat cu colegii mei din PNL din Parlamentul European, cei de la PMP din Parlamentul European, colegii din UDMR din Parlamentul European, o colaborare bazată pe interesele României. Încă mai sper că putem face acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.

”Da, sunt o femeie demnă şi pentru că sunt demnă nu o să renunţa la a fi prim-ministrul Ronmâniei, nu o să renunţa la a apăra interese României şi programul de guvernare. Demnitate pentru mine nu înseamnă să-i jignesc pe ceilalţi, ci înseamnă să îi respect pe ceilalţi. Demnitate pentru mine înseamnă responsabilitate. Încă sper în cooperarea cu dumneavoastră”, a mai spus premierul desemnat.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că şi dacă ar fi tras la Loto numele premierului, Liviu Dragnea tot nu putea să greşească atât de mult, afirmând că liderii ALDE şi PSD au decăzut- o pe Viorica Dăncilă din atribuţiile de premier şi că se impune votul împotriva învestirii.

UPDATE 16.45 Ponta ironizează preşedinţia „semestrială” a Guvernului, preluată de Dăncilă

Fostul premier şi lider PSD, Victor Ponta, a ironizat, luni, în plenul Parlamentului, reunit pentru a se pronunţa prin vot asupra învestirii Guvernului Dăncilă, preşedinţia „semestrială” a Executivului, preluată de Viorica Dăncilă după Grindeanu şi Tudose.

„Vreau să vă mulţumesc pentru că participăm împreună la preluarea preşedinţiei semestriale a Guvernului de către doamna Viorica Dăncilă. Îi urez succes! Ştiţi că domnul Dragnea i-a urat succes şi domnului Cioloş, şi domnului Grindeanu, şi domnului Tudose, până şi mie mi-a urat succes, aşa că să fie de bine”, a spus Ponta.

El a făcut referire şi la măsurile fiscale adoptate în timpul mandatului său de premier, când ministru Finanţelor era Eugen Teodorovici, acelaşi din Guvernul Dăncilă.

„Guvernul va munci mai ales pentru a reveni la Codul fiscal din 2015, un Cod pe care domnul Teodorovici l-a creat, domnul Vâlcov l-a violat şi acum domnul Teodorovici îl va..îl va pune la loc. Vă urez succes exact cum vă urează Liviu Dragnea”, a spus Ponta.

UPDATE 16:31: Traian Băsescu, PMP

- Inflaţie galopantă, creşterea ROBOR, deficit de cont curent de circa 12 miliarde de euro. Guvernul nu respectă tratatul fiscal pe care Parlamentul l-a modificat, un obiectiv major pe care îl urmăreşte şi Comisia Europeană.

- Investiţiile au fost catastrofale, pentru că să ştiţi că ţara nu evoluează cu creşteri de salarii, ci cu creşteri de investiţii, a infrastructurii, în primul rând.

- Programul de guvernare reprezintă o mare gogoaşă, el nu este realizabil. M-aş bucura dacă guvernul ar da prioritate investiţiilor.

- Nu în ultimul rând, aş face o referire la structură şi la componenţă. Avem cel mai mare Guvern din UE, poate punem şi cu asta un afiş. Arată ca un Guvern de ţară subdezvoltată, în care fiecărui trib sau tribuleţ trebuie să i se dea câte ceva.

- Dacă mă refer la structura calitativă, putem observa că sunt 2-3 oameni valoroşi în guvern. Sunt şi câţiva oameni bolnavi, au coloana flexibilă. Şi mai este o categorie de oameni care vorbesc cu dificultate limba română. De astăzi să ştiţi că nu-i mai cert pe unguri că vorbesc stricat limba română, că avem şi noi unul care taie "pamblică" şi spune că este regionalism. Ceva mai ridicol încă n-am auzit. Oricum, "celălant" ministru era cu "genunchele" umflate.

- Atât despre acest guvern Vasilica Viorca Dragnea. Nu pot decât să mă rog la Dumnezeu pentru o viaţă cât mai scurtă a acestui Guvern. 

UPDATE 16:16 Kelemen Hunor, UDMR

- Nu este o situaţie obişnuită ca o majoritate stabilă a ajuns la al treilea guvern într-un an, dar nu putem nega dreptul de aschimba echipa.

- Nu voi vorbi despre echipa guvernamentală pentru că nu ştim cât timp vor rămâne la Palatul Victoriei.

UPDATE 16:08 Dan Barna, USR

-USR va vota împotriva Guvernului Dăncilă. Este singurul lucru normal pe care îl putem face în această situaţie ridicolă. Câte guverne vor trebui să mai cadă pentru a încheia acest circ în reluare? Cât de departe poate merge loialitatea pentru un şef de partid?

- Mandatul dnei Dăncilă l-a spus Dragnea: susţine modificarea legilor Justiţiei. Dacă veţi reuşi, probabil veţi petrece Crăciunul la Palatul Victoria. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004714 (s)