News Flash:

BRAVO, MIKI! Mihaela Buzarnescu a castigat primul turneu WTA din cariera, la San Jose si a urcat in premiera in top 20 mondial

6 August 2018
825 Vizualizari | 0 Comentarii
Mihaela Buzarnescu with trophy 752x428

Mihaela Buzarnescu, locul 24 WTA si cap de serie numarul 5, a castigat primul trofeu din cariera, dupa ce a intrecut-o, cu 6-1, 6-0, pe sportiva Maria Sakkari din Grecia, locul 49 WTA, in finala competitiei de categorie Premier de la San Jose. Mihaela Buzarnescu a declarat, dupa ce a castigat turneul de la San Jose in fata sportivei din Grecia Maria Sakkari, ca ii pare rau ca nu au fost jucatoare americane in finala, dar ea se bucura ca, prin succesul obtinut, va fi pe afisul viitoarei editii a competitiei californiene.
dupa succesul de la San Jose
UPDATE - Mihaela Buzarnescu: Sunt fericita ca o sa fiu pe afisul turneului anul viitor, e ceva extraordinar pentru mine

"Felicitari, Maria, pentru... Unde esti? Felicitari pentru aceasta saptamana. Esti atat de tanara si ai tot viitorul in fata. Sper ca mai pot volua cativa ani la acest nivel. In urma cu doi-trei ani, jucam turnee Futures si nu credeam ca o sa pot atinge acest nivel, sper ca vom putea juca din nou impreuna. Vreau sa va multumesc tuturor pentru ca ati venit sa ne urmariti, a fost extraordinar ca ati venit sa ne incurajati si imi pare rau ca nu a fost o jucatoare americana in finala, dar sunt fericita ca o sa fiu pe afisul turneului anul viitor, e ceva extraordinar pentru mine", a declarat Buzarnescu, la festivitatea de premiere.

Mihaela Buzarnescu a castigat primul turneu din cariera, la San Jose, dupa 6-1, 6-0, cu Maria Sakkari

Ultimul act al turneului american, mutat din acest an de la Stanford la San Jose, a fost mai usor pentru jucatoarea romana decat majoritatea partidelor jucate in California. Dupa doua finale disputate in acest an si pierdute la Hobart si Praga, a venit randul triumfului pentru Mihaela Buzarnescu, primul din cariera ei, la 30 de ani, varsta pe care nu si-o arata pe teren.

Buzarnescu a jucat simplu, fara "floricele", punandu-si totusi in valoare atuurile, loviturile lungi, cu unghi si returul foarte bun. Sakkari, aflata la prima ei finala din cariera, la 23 de ani, a fost coplesita de importanta evenimentului la care a participat si a gresit foarte mult, usurand intr-un fel succesul jucatoarei romane.

Buzarenscu a condus cu 5-0, dupa break-uri in ghemurile al doilea si al patrulea si dupa putin peste 20 de minute, apoi a avut o minge de set, dar sportiva din Grecia a echilibrat jocul in finalul acestei prime manse, insa nu a obtinut decat un ghem si vreo patru mingi de break la 1-5. Setul a intrat in dreptul jucatoarei romane, cu 6-1, dupa 39 de minute de joc.

Al doiela set a fost unul fara istoric si s-a incheiat cu 6-0, dupa o ora si 13 minute de la start, aducandu-i Mihaelei Buzarnescu prestigiosul trofeu si locul 20 WTA, cel mai bun din cariera, incepand de luni. Ea va primi un premiu de 136.695 de dolari si 470 de puncte WTA, pentru acest succes.

Mihaela Buzarnescu face performanta dupa performanta in ultima perioada si devine a doua jucatoare romana care patrunde in primele 20 de jucatoare ale lumii in ultimii peste 20 de ani, dupa Simona Halep si tot a doua romanca invingatoare intr-un Premier, in acest deceniu, tot dupa actualul lider WTA. Inaintea lor, Alexandra Dulgheru castiga Premierul de la Varsovia, in 2010. 

 


mihaela buzarnescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006212 (s)