News Flash:

Braconaj arheologic in Caras-Severin. Mii de fragmente de vase ceramice, sute de monede, arme si statuete, ridicate de politisti

11 Octombrie 2017
922 Vizualizari | 1 Comentarii
politia
Cinci mii de fragmente de vase ceramice si obiecte de podoaba, sute de monede vechi, arme si statuete medievale au fost ridicate, marti, de politistii din judetul Caras-Severin, in timpul unor perchezitii la persoane suspecte de braconaj arheologic, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat de presa transmis de Inspectoratul Judetean de Politie Caras-Severin, in timpul celor 14 perchezitii care au avut loc, marti, in patru judete, au fost ridicate mii de obiecte antice si medievale.
Perchezitiile au fost efectuate in judetele Caras-Severin, Bihor, Timis si Arad, fiind vizata o grupare infractionala ai carei membri sunt banuiti ca din 2015 ar fi efectuat sapaturi neautorizate in situri arheologice, de unde ar fi prelevat bunuri culturale mobile de epoca romana si medievale.
Potrivit reprezentantilor IPJ Caras-Severin, in urma perchezitiilor au fost ridicate aproximativ 5.000 de fragmente de vase ceramice si obiecte de podoaba, peste 300 de monede antice si medievale, mai multe arme si statuete medievale, unelte si statuete din perioada Neolitica. De asemenea, au fost ridicate si 18 detectoare de metale, din care 12 neautorizate.
„Verificarile de specialitate, pentru a se stabili daca bunurile fac parte din patrimoniul cultural national mobil sunt continuate de specialisti arheologi din cadrul Muzeului Banatului Montan. Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor in zonele cu patrimoniu arheologic, fara autorizare prealabila, furt si constituirea unui grup infractional organizat", comunica IPJ Caras-Severin.
Politistii din Caras-Severin au facut, marti, 14 perchezitii domiciliare in patru judete, la persoane suspecte de braconaj arheologic care, in urma sapaturilor neautorizate in situri, au prelevat mai multe bunuri culturale. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1784 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006061 (s)