News Flash:

BOMBA! "Regele asfaltului" din Timis, Georgica Cornu, a fost retinut!

14 Mai 2015
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
cornu
Omul de afaceri Georgică Cornu, audiat miercuri la sediul DIICOT Mehedinti, este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani, într-un nou dosar cu un prejudiciu de aproape 12 milioane de lei, în care sunt vizate alte două persoane. Cornu a fost retinut, miercuri după-amiază, pentru 24 de ore.

Omul de afaceri Georgică Cornu şi un şofer al grupului de firme Confort au fost reţinuţi, miercuri după-amiază, pentru 24 de ore, după ce au fost ridicaţi în urma percheziţiilor desfăşurate în cursul dimineţii în Timişoara, fostul asociat al lui Cornu, Lucian Caraiman, fiind încă la audieri.

În urma audierilor desfăşurate, miercuri, la DIICOT Mehedinţi, în cursul serii omul de afaceri Georgică Cornu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore în dosarul în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi delapidare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ora transmiterii acestei ştiri, Georgică Cornu se află în arestul Poliţiei mehedinţene.

Totodată, un şofer din grupul de firme patronat de Georgică Cornu a primit ordonanţă de reţinere în urma audierilor, în timp ce Lucian Caraiman este în continuare audiat de către procurorii DIICOT în acelaşi dosar.

Cei trei au fost ridicaţi, miercuri dimineaţă, în urma percheziţiilor desfăşurate la domiciile lor într-un dosar în care sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi delapidare, cu un prejudiciu de aproape trei milioane de euro.

Georgică Cornu şi şoferul grupului de firme Confort vor fi prezentaţi, joi, Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de DIICOT, omul de afaceri Georgică Cornu, fostul său asociat în grupul de firme Confort, Lucian Caraiman, şi un alt reprezentant al societăţilor sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată şi spălare a banilor.

Anchetatorii mai arată că omul de afaceri Georgică Cornu ar fi iniţiat grupul infracţional organizat în august 2012, ceilalţi doi suspecţi ocupându-se de scoaterea din patrimoniul SC C&C Confort SRL a unor bunuri libere de sarcini, pentru a împiedica executarea acestora, pentru ca mai apoi acestea să fie trecute sub controlul liderului grupului.

“Începând cu 27 august 2012, suspecţii Georgică Cornu şi Lucian Caraiman, reprezentanţi ai SC C&C MH Confort SRL, prin tranzacţii frauduloase succesive, au scos din patrimoniul societăţii comerciale patru bunuri imobile în valoare de 11.990.031 lei, care, în drept, au ajuns în proprietatea SC Gorno CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat în proprietatea personală a unui membru al grupării. Din cercetările făcute în cauză a rezultat că, în fapt, proprietarul bunurilor a fost Georgică Cornu”, mai arată sursa citată.

Prejudiciul în acest caz este de 11.990.931,39 lei, reprezentând valoarea bunurilor imobile scoase în mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societăţi, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice prin ANAF Timiş, precizează DIICOT.

La ora transmiterii acestei ştiri, Georgică Cornu este audiat la sediul DIICOT Mehedinţi, unde a fost adus în jurul orei 13.00, el spunându-le jurnaliştilor: ”Staţi liniştiţi, nu este nimic”.

La DIICOT Mehedinţi a fost adus şi fostul asociat al lui Georgică Cornu, Lucian Caraiman, dar şi reprezentantul grupului de firme Confort.

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost ridicat, miercuri, de poliţişti de la locuinţa sa din Timişoara, în urma percheziţiilor făcute într-un nou dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro.

Surse judiciare au declarat că poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au descins, miercuri dimineaţă, la locuinţa lui Georgică Cornu din Timişoara, dar şi la alte patru adrese din municipiu, între care şi vila fostei soţii a omului de afaceri. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005527 (s)