News Flash:

BOMBA! Procurorii cer condamnarea lui Mircea Sandu si Dumitru Dragomir la pedepse cu executare orientate spre maximum

17 Mai 2017
960 Vizualizari | 0 Comentarii
sandu si mitica
Procurorii cer pedepse cu executare orientate spre maximum, respectiv cate 14 ani, pentru fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) Mircea Sandu si pentru fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova.
Procurorii au cerut condamnarea fostului presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, si a fostului presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) la pedepse cu executare orientate spre maximum, respectiv la cate 14 ani de inchisoare pentru fiecare.
Avocatul lui Dumitru Dragomir a cerut achitarea clientului sau.
Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost condamnati, in luna iunie 2016, de Tribunalul Bucuresti, la cate trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, si au fost stabilite despagubiri catre club de peste un miliard de lei. FRF a formulat apel, judecat de Curtea de Apel Bucuresti.
Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, excluderea fiind pusa pe seama incalcarii grave a statutului Federatiei, fara a se detalia si motiva in ce au constat incalcarile si gravitatea lor.
Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea careia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, in calitatea lor de atunci de conducatori ai Federatiei Romane de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal si-au folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF, sustin procurorii.
Ulterior, arata procurorii, la 25 iunie 2012, printr-o sentinta civila, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca masura excluderii provizorii a Craiovei a fost adoptata cu "un manifest exces de putere, iar prin punerea sa in aplicare s-au produs deja consecinte iremediabile din punct de vedere material si al activitatii sportive, care se perpetueazain timp".
In rechizitoriu se mai precizeaza ca urmare a deciziei de excludere a SC Fotbal Club "U" Craiova SA din FRF, contractele civile dintre club si jucatorii sai de fotbal au fost desfiintate, iar acestia au fost legitimati la alte cluburi sportive, fara nicio contraprestatie aferenta drepturilor federative ale acestora. Toate
acestea, sustine DNA, in conditiile in care drepturile federative fusesera puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existentei unor obligatii fata de bugetul statului.
"Mai precis, la data de 31 ianuarie 2011, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. si totodata indisponibilizase un numar de 39 de jucatori de fotbal care aveau incheiate contracte civile cu clubul respectiv, sub aspectul valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15.800.000 lei", mai precizeaza procurorii anticoruptie.
Suma de 15.800.000 lei este considerata a fi prejudiciu cauzat prin infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, mai arata DNA. In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile ale inculpatilor Sandu Mircea, Dragomir Dumitru si ale Ligii Profesioniste de Fotbal.
Oficialii Federatiei Romane de Fotbal au spus, prin intermediul unui comunicat de presa, ca raspunzatori pentru dezafilierea clubului Universitatea Craiova ar trebui sa fie doar Dumitru Dragomir si fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu.

procurorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007022 (s)