News Flash:

BOMBA! Mitica Dragomir anunta ca DNA a intrat pe fir la LPF

26 Mai 2015
1174 Vizualizari | 0 Comentarii
mitica dragomir
Fostul presedinte al LPF Dumitru Dragomir a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca actuala conducere a ligii va intra in atentia DNA, pentru ca nu a facut licitatie pentru cedarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I, permitand astfel firmei detinatoare sa ceara diminuarea contractului.
"Ha, ha, ha! Exact ce am spus eu. Cand nu faci licitatie, te ia masina in bot. Acum sa-i intreb eu pe ei (n.r. - actualii concuatori ai LPF) de ce nu au facut licitatie si cine raspunde pentru ce se intampla. Pentru ca acum vine DNA-ul. Eu daca procedam asa si nu faceam licitatie eram arestat de o suta de ori pana acum. Acum isi da toata lumea seama ca asta a fost smecheria? M-au dat afara de la liga pentru bani. (n.r. - conducatorii LPF) au facut contracte fara garantii, eu nu am facut unul fara garantii, pentru ca in momentul in care incalcau contractul, pac, le luam garantia. Altfel, contract fara garantii e puscarie curata. Cine a facut asta sa raspunda", a declarat Dragomir, pentru MEDIAFAX.
El le recomanda presedintilor de cluburi din Liga I sa se adreseze procurorilor anticoruptie daca vor ajunge la concluzia ca intelegerea privind cedarea drepturilor TV s-a facut in mod fraudulos. "Presedintilor de cluburi le transmit sa fie tari pe pozitii si sa analizeze bine contractul. Daca a fost facut fraudulos sa se indrepte imediat catre DNA", a adaugat fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Compania Intel Sky Broadcast, detinatoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, marti, in cadrul Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul esalon, in sezonul viitor.
Presedintele executiv al clubului ASA Targu Mures, Narcis Raducan, a afirmat ca firma care detine drepturile doreste sa achite pentru campionatul viitor aceeasi suma ca pentru editia actuala, fara a plati cota cu care creste valoarea contractului, potrivit intelegerii incheiate in 2014.
"S-a initiat o discutie care va fi foarte mediaziata, pentru ca firma care detine drepturile a propus o diminuare a contractului pe anul viitor. Si fiind vorba de bani, sigur vom avea multe discutii. A ramas sa se stabileasca o zi pentru a se discuta in amanunt acest subiect, apoi vom vedea ce se va decide. Solicitarea dansilor este ca anul viitor sa ramanem cu aceeasi suma, desi in mod normal ar fi trebuit sa creasca proportional", a declarat Narcis Raducan, dupa AG de luni, care a durat doua ore.
Presedintele CSMS Iasi, Florin Prunea, a afirmat ca gruparile din Liga I au primit permisiunea sa studieze contractul prin care au fost cedate drepturile TV. El a adaugat ca reprezentantii Intel Sky Broadcast doar au informat, marti, membrii AG de solicitarea de diminuare a contractului, apoi vor face o cerere oficiala in acest sens.
"Nu s-a hotarat nimic, urmeaza sa avem o noua Adunare Generala. Documentul pe care l-am primit de la firma care detine drepturile este doar o informare, urmeaza sa primim un document oficial, iar acela sa fie supus la vot. Fiecare club a primit ok-ul sa vina sa consulte contractul, pentru ca pana acum au fost foarte putini care au avut acces la acest document. Firma care a cumparat drepturile TV a spus initial ca primul lucru care este obligatoriu este schimbarea sistemului competitional si uite ca s-a schimbat. Eu zic ca trebuiau sa se tina de cuvant. Nu pot sa spun cu cat solicita dansii diminuarea contractului, este confidential", a spus Prunea.
Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal trebuie sa incaseze de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon, in cei cinci ani. La aceasta suma se adauga un milion de euro pentru Cupa Ligii. In plus, LPF primeste o suma egala cu 20 la suta din veniturile nete din publicitate, care vor fi obtinute de catre televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005033 (s)