News Flash:

BOMBA in sportul romanesc! Lucian Butex, depistat DOPAT!

27 Mai 2016
1325 Vizualizari | 0 Comentarii
bute invins
Boxerul roman Lucian Bute a fost depistat pozitiv cu "ostarine" la untest antidoping cu  efectuat dupa meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfasurat la Washington. Ostarina te un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM) ce poate fi folost de sportivi in timpul antrenamentelor si pentru cresterea formei si a rezistentei fizice, cu efecte similare steroizilor anabolizanti. Substantele de tip SARM au fost interzise ca atare de Agentia Mondiala Antidoping (WADA) in ianuarie 2008.
"Comisia de Box si Lupte din DC va urma propriile regulamente antidoping si se va consulta cu WBC(World Boxing Council) si programul "Clean Boxing". Mai multe informatii vor fi date publicitatii in zilele urmatoare", se arata in comunicatul WBC. Daca va fi gasit vinovat, Bute va pierde bursa incasata pentru meciul cu Badou Jack (aproximativ 500.000 de dolari) si risca o suspendare de minim doi ani, asta insemnand practic incheierea carierei. Echipa lui Bute a refuzat sa comenteze in vreun fel comunicatul WBC. WBC nu a luat inca o decizie in privinta lui Bute si se astepta probabil si testarea probei B.

Bute a scris, pe pagina de Facebook, ca inca asteapta rezultatele oficiale ale laboratorului de la Washington si ca nu are alte amanunte, dar a recunoscut ca este dezamagit de subiect. In plus, Bute a reiterat ca nu a folost niciodata substante interzise si asteapta sa se faca lumina in acest dosar.

"Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu ma primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din WASHINGTON. Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test positiv. Comform protocolului va avea loc un nou test la esantionul "B" si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii. Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar."

lucian bute depistat pozitiv ostarine test antidoping badou jack wada
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005555 (s)