News Flash:

Bolnavii de Parkinson, in dialog cu medicii de familie, la Timisoara

23 Mai 2014
797 Vizualizari | 0 Comentarii
Bolnavii de Parkinson intra vineri in dialog cu medicii de familie in cadrul unei conferinte ce a inceput la Timisoara si care isi propune sa faciliteze schimbul de informatii dintre pacientii afectati de aceasta maladie neurodegenerativa si componentii echipei medicale responsabile de managementul bolii, dar si de a comunica noutati si studii recente despre aceasta afectiune.
Boala Parkinson este a doua boala neurodegenerativa ca frecventa dupa Alzheimer, afectand peste 70.000 de romani. Singura asociatie din Romania care lupta pentru interesele romanilor cu Parkinson - Asociatia de Lupta impotriva Bolii Parkinson - organizeaza alaturi de Societatea de Neurologie din Romania si compania de comunicare medicala Houston NPA, cea de-a cincea editie a conferintei intitulate 'Abordarea integrata a bolii Parkinson'. 
'Conferinta Asociatiei Pacientilor cu Parkinson reprezinta de-acum o manifestare anuala consacrata, o initiativa a uneia dintre cele mai organizate, active si importante asociatii de pacienti din Romania. In acest an, conferinta are doua parti: una dedicata pacientilor in principal si alta dedicata in special medicilor de familie, parteneri importanti in ingrijirea acestor pacienti. Societatea de Neurologie din Romania se alatura asociatiei de pacienti prin contributii la nivelul educatiei medicale cu prilejul unor astfel de manifestari, prin consultanta ori de cate ori ne este solicitata, si, nu in ultimul rand, prin imbunatatirea continua a calitatii ingrijirii acestor pacienti', a declarat prof. univ. dr. Mihaela Simu, medic primar neurolog, coordonatorul stiintific al manifestarii din partea Universitatii de Medicina si Farmacie 'V. Babes' Timisoara.
Cei prezenti la discutii au subliniat importanta unor astfel de intalniri dedicate tot mai multor persoane care beneficiaza de suportul oferit de membrii asociatiei prin implicarea din ce in ce mai numeroasa a cadrelor medicale in astfel de actiuni, semn ca isi doresc sa fie la curent atat cu provocarile cu care se confrunta zilnic pacientii cu Parkinson, dar si sa deschida o linie de comunicare cu colegii din alte specialitati pentru a imbunatati ingrijirea acordata acestor pacienti.
Evenimentul a debutat vineri, cand se sarbatoreste Ziua Pacientului cu Boala Parkinson, si are un pronuntat caracter practic. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0708 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012120 (s)