News Flash:

Bolile asociate cu un consum ridicat de indulcitori artificiali

31 Iulie 2018
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
boli2

Indulcitorii artificiali ar putea fi asociati cu o crestere in greutate si o accentuare a riscului de obezitatediabethipertensiune si boli cardiovasculare, potrivit unui nou studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Medicilor Canadieni (CMAJ), citat luni de MedicalXPress.

Consumul de indulcitori artificiali precum aspartam, sucraloza si stevia, din ce in ce mai raspandit, ar putea avea, conform datelor recente, efecte negative asupra metabolismului, a microflorei intestinale si a apetitului, chiar daca dovezile sunt inca clare.

Pentru o mai buna intelegere a asocierii dintre consumul de indulcitori artificiali si efectele negative pe termen lung asupra greutatii corporale si a sanatatii cardiovasculare, o echipa de oameni de stiinta de la Centrul pentru inovare in domeniul asistentei medicale George & Fay Yee, din cadrul Universitatii Manitoba, Canada, a realizat o analiza sistematica a 37 de studii la care au participat in total 400.000 de persoane pe o perioada medie de 10 ani.

Doar 7 dintre aceste cercetari au fost studii randomizate controlate (standardul principal in cercetarea clinica), la acestea participand 1.003 persoane care au fost monitorizate, in medie, timp de 6 luni, potrivit digi24.ro.
 

Studiile nu au demonstrat un efect consistent al indulcitorilor artificiali asupra pierderii din greutate, iar cercetarile efectuate pe o perioada mai lunga au subliniat o asociere intre consumul de astfel de produse si o crestere relativa a riscului de ingrasare si de obezitate, de hipertensiune, diabet, boli cardiovasculare si alte probleme de sanatate.

''In ciuda faptului ca milioane de persoane consuma in mod obisnuit indulcitori artificiali, destul de putini pacienti au fost inclusi in studiile clinice ale acestor produse'', a declarat doctor Ryan Zarychanski, profesor asistent la Facultatea de Stiinte Medicale Rady din cadrul universitatii amintite. "Am descoperit ca informatiile din cercetarile clinice nu sustin in mod clar beneficiile scontate ale indulcitorilor artificiali pentru controlul greutatii", a adaugat Zarychanski, citat de Agerpres.

''Precautia este necesara pana cand vor fi pe deplin caracterizate efectele pe termen lung asupra sanatatii ale indulcitorilor artificiali'', a subliniat si doctor Meghan Azad, profesor asistent la aceeasi facultate, autoarea unui a nou studiu care isi doreste evaluarea influentei acestor produse asupra femeilor gravide si ale copiilor lor, a greutatii, metabolismului si bacteriilor intestinale ale acestora.


indulcitorii artificiali obezitate diabet hipertensiune
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004832 (s)