News Flash:

Boli care debuteaza la nivelul picioarelor

3 Ianuarie 2018
1041 Vizualizari | 0 Comentarii
picioare vara

Z

ilnic acordam atentie aranjatului parului, insa nu aceeasi grija avem si pentru picioare. Sunt zile intregi cand abia le privim, incaltatul ciorapilor si al pantofilor facandu-se cu gandul la „lucruri mai importante". Mare greseala, pentru ca multe boli se manifesta cu modificari la nivelul labele picioarelor, cu luni inainte de a rabufni in toata gravitatea lor, modificari care, vazute si semnalate la timp, ar ajuta la prevenirea unor boli grave (cancer, arterita, diabet, reumatism, guta). Iata cateva boli care pot debuta cu simptome resimtite la nivelul picioarelor:

 

1. Diabetul
Se manifesta de obicei prin oboseala si dureri la oasele labelor picioarelor si gleznelor, amorteli si senzatia surda de frig sau de arsura, cu umflarea discreta a picioarelor. Obiectiv, se constata distrugerea cu deformarea articulatiilor degetelor, ciocuri osoase la incheieturi si in calcai. Infectiile trenante la pielea sau unghiile picioarelor sunt un semnal pretios.

 

2. Arterita
Determina bolnavul sa se planga de frig la picioare, spasme discrete sau crampe. Se observa paloarea si subtierea pielii cu albastrirea degetelor si ulceratii. Se constata absenta pulsului la palparea arterelor de pe fata dorsala a picioarelor.

 

3. Nevrita toxica
Bolnavul acuza usturimi, amorteli sau lipsa de sensibilitate care progreseaza pe picioare, de jos in sus. La atingere sensibilitatea este diminuata sau abolita, reflexele osteotendinoase lipsesc.

 

4. Guta
Bolnavul constata umflarea, roseata, caldura locala si dureri vii, spontane, dar mai ales la miscarea articulatiei inflamate care seamana cu un furuncul aparut brusc.

 

5. Boli reumatismale
a. inflamatorii - spondilita anchilozanta, poliartrita reumatoida sau reumatismul articular acut pot produce inflamarea cu inrosirea si deformarea acuta a unor articulatii ale labei piciorului. De cele mai multe ori semnele de mai sus sunt discrete, iar durerile sunt suportabile luni de zile, drept pentru care bolnavul nu sesizeaza la timp gravitatea;

 

b. degenerative - articulatiile degetelor si a celorlalte oase sunt afectate prin eroziune, dezaxand si deformand degetele care fac monturi, iar piciorul se lateste, se prabuseste in interior sau exterior. Durerile sunt la inceput doar la mers, in incaltaminte stramta sau la oboseala de peste zi, lucru neglijat ani de zile.

 

Alte boli care pot debuta cu manifestari la picioare: boli cardiovasculare, respiratorii, endocrine, neurologice, psihice, urogenitale, digestive, boli de piele.


1 diabetul 2 arterita 4 guta b degenerative
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006556 (s)