News Flash:

Bodog: "Daca un copil moare pentru ca parintele a refuzat vaccinarea, parintele poate fi acuzat de rele tratamente"

27 Aprilie 2017
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin
Daca un copil moare din cauza deciziei parintelui de a nu-l vaccina, acel parinte poate fi acuzat de rele tratamente aplicate minorului, a declarat joi ministrul Sanatatii, Florian Bodog, care a precizat insa ca in proiectul de lege privind vaccinarea nu au fost prevazute sanctiuni pentru parinti.
"Fac precizarea din start ca in aceasta lege nu au fost prevazute sanctiuni. Singurul lucru care este prevazut in aceasta lege este o referire la rele tratamente aplicate copilului. Aceasta prevedere exista in lege la momentul de fata, nu este prevazuta in legea vaccinarii, ci este prevazuta in lege. Eu cred ca, daca un copil moare din cauza deciziei parintelui de a nu-l vaccina, parintele respectiv poate fi acuzat de rele tratamente aplicate copilului. Aceasta este situatia la care se refera legea vaccinarii. Daca va fi nevoie sa clarificam acest aspect il vom clarifica", a explicat demnitarul.
Potrivit acestuia, proiectul de lege propus de MS, prevede sanctiuni pentru stat, pentru minister.
"Eu nu cred ca un medic responsabil sau un parinte responsabil poate sa spuna ca vaccinarea dauneaza copilului, indiferent care este statutul social al acestuia. Exista situatii in care vaccinarea este contraindicata din punct de vedere medical si aceste situatii sunt descrise in lege", a afirmat Florian Bodog. AGERPRES.ro

vaccina ministrul sanatatii florian bodog
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.011463 (s)