News Flash:

Boala ficatului gras apare mai ales la femeile de varsta medie: cele mai bune remedii naturale

7 Decembrie 2017
1265 Vizualizari | 0 Comentarii
salata de sfecla rosie

Steatohepatita nonalcoolica (NASH) reprezinta o inflamatie cauzata de acumularea grasimilor in ficat. Face parte din grupul de boli cunoscute sub numele de hepatopatii nonalcoolice, in care acumularea de grasimi poate determina afectare hepatica care se agraveaza in timp (afectare hepatica progresiva).
Desi cauza este necunoscuta, NASH pare a avea legatura cu anumite boli, incluzand obezitatea, hipercolesterolemia (niveluri crescute de colesterol in sange), hipertrigliceridemia (niveluri crescute de trigliceride, un tip de grasimi, in sange) si diabetul zaharat. Tratamentul NASH include controlarea acestor boli de baza.


In stadiile timpurii al NASH, nu exista simptome. Cele mai multe persoane cu NASH se simt bine si nu stiu ca sufera de aceasta boala. Pe masura ce boala progreseaza si afectarea hepatica se agraveaza, apar simptomele care includ:
- fatigabilitate (oboseala)
- scadere in greutate inexplicabila
- slabiciune generalizata
- dureri epigastrice (popular "in capul pieptului")
- confuzie sau dificultati in gandire.


Pe masura ce NASH avanseaza, se instaleaza ciroza hepatica. Aceasta reprezinta o afectare permanenta a tesutului hepatic, determinata de aparitia fibrozei.
Simptomele cirozei hepatice includ:
- ascita (acumularea de lichid in cavitatea abdominala)
- edeme (umflare) ale membrelor inferioare
- icter (colorarea in galben a pielii si sclerelor, portiunea alba a ochilor)
- greata
- epistaxis (sangerari nazale)
- rectoragii (prezenta sangelui in scaun)
- invinetirea cu usurinta
- scaderea in greutate
- reducerea masei musculare
- dureri abdominale
- infectii frecvente.


O masura la indemana tuturor pacientilor cu probleme hepatice este mentinerea unei alimentatii bogate in proteine si cu continut scazut de grasimi si glucide, in care consumul de grasimi saturate este inlocuit cu cele nesaturate continute in peste, ulei de masline, nuci.
De asemenea, incorporati in dieta zilnica multe fructe si legume cu rol antioxidant precum sfecla rosie, varza de Bruxelles, conopida sau ardei grasi, ce ajuta si la secretia bilei.
Un ajutor de nadejde, care sprijina alimentatia sanatoasa este suplimentul natural, Silimarina, care actioneaza direct asupra inflamatiei ficatului.


steatohepatita nonalcoolica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004866 (s)