News Flash:

BNR publica, incepand de joi, salariile nete ale mebrilor Consiliului de Administratie

1 Septembrie 2016
422 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
Banca Nationala a Romaniei publica, incepand din data de 1 septembrie 2016, salariile membrilor conducerii executive si indemnizatiile membrilor Consiliului de Administratie, in timp ce pentru directori vor fi publicate doar grilele salariale cu nivelul minim si maxim, a anuntat joi purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu.
"Incepand cu data de azi, 1 septembrie a.c., pe website-ul BNR (in sectiunea 'Conducere si organizare') vor fi publicate informatii legate de politica salariala din Banca Nationala a Romaniei. Informatiile vor fi actualizate anual. Pentru conducerea executiva (guvernator, prim-viceguvernator, viceguvernatori) se publica urmatoarele date: veniturile standard lunare nete formate din salariul net lunar si indemnizatia lunara neta primita in calitate de presedinte, vicepresedinte sau membru al Consiliului de Administratie", a explicat Suciu.
Potrivit acestuia, la aceste venituri se adauga alte drepturi banesti, acordate anual, in cuantum total de maximum 2,6 salarii lunare nete, indemnizatia de pensionare, diferentiata dupa caz, in functie de vechimea in BNR (in cuantum de maxim 12 salarii, dupa minimum 6 ani de vechime), participarea la profitul realizat de BNR in functie de rezultatele financiare anuale, dupa impozitare si virarea celorlalte obligatii (in suma de maxim un salariu lunar net).
Pentru membri neexecutivi ai Consiliului de Administratie se publica indemnizatiile nete lunare si alte venituri, conform legii (de exemplu, in anul 2015 membrii neexecutivi au primit fiecare o suma echivalenta cu indemnizatia lunara).
"Pentru alti salariati cu functii de conducere (director, director adjunct, sef serviciu) se publica grilele standard ale salariilor nete lunare cu specificarea limitelor minime si maxime. Am decis sa publicam sumele nete pentru membrii Consiliului de Administratie, numiti politic, si doar grilele salariale pentru directori (...) pentru ca este foarte important ca acesti oameni, care se formeaza in timp, sa fie pastrati in banca", a explicat Suciu.
Potrivit datelor publicate pe site-ul BNR, guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, are un salariu net de 42.727 lei la care se adauga indemnizatia de membru al Consiliului de Administratie al bancii, de 18.476 lei. Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu primeste un salariu net de 40.430 lei si o indemnizatie de membru al CA de 18.313 lei iar viceguvernatorul Liviu Voinea incaseaza un salariu de 37.764 lei si o indemnizatie de membru al CA de 17.103 lei.
In plus fata de salariul lunar, se acorda anual si alte venituri precum o indemnizatie de vacanta, care reprezinta 100% din salariul net lunar, alte drepturi banesti de maximum 1,6 salarii nete lunare precum si o suma din fondul de participare a salariatilor la profit, care variaza in functie de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004, fara a se depasi un salariu net lunar.
La incetarea contractului individual de munca, salariatii bancii centrale beneficiaza de o indemnizatie de pensionare, egala cu 12 salarii, calculata la nivelul ultimului salariu primit, cu conditia ca salariatul respectiv sa fi lucrat, fara intrerupere, minimum 6 ani in cadrul bancii, anterior indeplinirii conditiilor legale de incetare a contractului individual de munca. Pentru salariatii care au lucrat in Banca Nationala a Romaniei mai putin de 6 ani, fara intrerupere, indemnizatia de pensionare se acorda diferentiat, astfel: 5 ani — 10 salarii, 4 ani — 8 salarii, 3 ani — 6 salarii.
Membrii Consiliului de Administratie nu beneficiaza de bonus de performanta.
Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administratie al BNR, Marin Dinu, Daniel Daianu, Gheorghe Gherghina, Ágnes Nagy si Virgiliu-Jorj Stoenescu, primesc o indemnizatie neta lunara de membru al CA in valoare de 17.103 lei si pot beneficia si de alte venituri conform legii. "In anul 2015, unii membri neexecutivi au primit inca o suma echivalenta cu o indemnizatie neta", precizeaza reprezentantii bancii centrale.
BNR a publicat, de asemenea, pe pagina de Internet si nivelurile minime si maxime aferente salariilor nete pentru functiile de conducere din institutie. Astfel, in Centrala BNR, venitul lunar al unui director din BNR este de minim 7.821 lei si maxim 31.063 lei, in timp ce un director adjunct castiga intre 6.141 lei si 22.427 lei iar un sef serviciu intre 5.261 lei si 14.667 lei. La nivel teritorial, venitul net al unui director variaza intre 6.414 lei si 15.347 lei iar cel al unui sef de serviciu pleaca de la 5.261 lei si poate ajunge la 9.218 lei.
Salariatii bancii pot primi si un bonus de performanta anual, acordat in functie de rezultatele obtinute in urma evaluarii profesionale , in cuantum situat intre 25% lsi 100% din salariul lunar.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1054 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026293 (s)