News Flash:

Blestemul mamei e cumplit! Cine il poate dezlega si cu ce pret

11 Martie 2018
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
Cleopa

”Binecuvantarea parintilor intareste casele fiilor, iar blestemul maicii zdruncina si temeliile” – se canta la nunta, in biserica. 
Pentru ca ea este cea care face cea mai mare jertfa crescand copiii si ocrotindu-i chiar si cu pretul vietii ei, mama ”are cea mai mare trecere la Dumnezeu”, dupa cum spune parintele Ilie Cleopa. Iar blestemul ei este cel mai de temut.

”In casa, cand esti amarata, ca mama, si ai zis un blestem – ca omul, cand este suparat, mai scapa cate un blestem -, nu-i o crima ca ai zis. Dar cand te duci la spovedanie sa spui: <<Parinte, cand eram necajita, am blestemat copiii.>> Te-a dezlegat duhovnicul, dezlegata esti. Da tu sa spui la spovedanie. Dar daca moare mama si a blestemat copiii, nici copiii nu putrezesc, si ea se duce in fundul iadului. Ca blestemul de mama este mai puternic decat al preotului, pentru ca ea are cea mai mare autoritate de la Dumnezeu asupra copilului. Nimeni nu se jertfeste mai mult pentru copil in lumea asta ca mama” – ne invata arhimandritul Ilie Cleopa.

Copilul care si-a lovit parintele nu mai putrezeste

Pe de alta parte, copiii sunt datori sa isi asculte si respecte parintii, iar cand acestia devin neputinciosi, sa le poarte de grija, intorcandu-le toata dragostea si jerta primite de la ei. Iar pentru orice supararea le-ar aduce, sa le ceara iertare si sa mearga la duhnovnic, sa-i dezlege. Altfel pedeapsa cumplita ii asteapta in lumea de dincolo. Asa cum dovedeste povestea Mariutei, tanara care a batut-o pe mama ei bolnava si neputincioasa. Iar in loc sa isi ceara iertare cu lacrimi si durere, radea.

”Mariuta, draga mamei, sa nu mai putrezeasca mainile tale!” – a blestemat-o biata mama. ”Si a murit mama si, dupa un an, a murit si Mariuta. Dar ea nu s-a dus la un duhnovnic s-o dezlege, nici de la mama-sa n-a cerut iertare. Si acum Mariuta sta de treizeci de ani in groapa si mainile stau neputrede si sufletul ei arde in focul cel vesnic, in cuptoarele iadului. Ea sta in iad pana putrezesc mainile ei. Cei care au lovit pe tatal sau pe mama lor, cu care madular au lovit, acela nu putrezeste” – povesteste parintele Cleopa. Singura mantuire a Mariutei ar putea veni de la un arhiereu care sa-i faca dezlegare la crucea ei, pentru ca un duhovnic nu o poate dezlega, pacatul ei fiind unul mult prea mare.

sursa: ortodoxia.rol.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005987 (s)