News Flash:

BLACK CUBE! INCREDIBIL! Declaratia celui de-al doilea personaj important implicat in investigarea sefei DNA

1 Noiembrie 2016
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
Codruta Kovesi
Black Cube. Pe cristoiublog.ro de astazi, 25 octombrie 2016, am publicat in exclusivitate un document important din Dosarul Black Cube:Depozitia lui Dan Zorella, conducatorul Firmei si coordonatorul Operatiunii Tornado, de investigare a unor alegatii de coruptie despre Codruta Kovesi, sefa DNA.


Black Cube.



Depozitia a fost facuta pe 27 iunie 2016 in cadrul Comisiei Rogatorii la interogatoriul luat de sergent Major Senior Yael Tanzi din LAHAV 433 Unitate a Politiei Israeliene de lupta impotriva crimei organizate cunoscuta ca FBI-ul Israelului.


Explicatia apelului din partea romana la aceasta Unitate isi are explicatia in acuzatia adusa celor implicati in Operatiunea Black Cube:

„De aderare si constituire a unui grup infractional, hartuire, comiterea de infractiuni informatice care include dereglare/perturbare calculator, accesul la material de pe calculator in mod ilegal pentru a savirsi o alta infractiune, in scopul de a vatama un functionar public din Romania.”



Pe parcursul Depozitie apar referiri la un alt personaj implicat in Operatiune:

Avi Yanus:


„Eu am infiintat societatea BC Strategy Ltd. si numele marcii „Black Cube”, impreuna cu asociatul meu Avi Yanus in martie 2011. Am inceput cu un numar de angajati 4-5 angajati, astazi sintem aproape 600 de angajati. Eu sint directorul general al societatii si responsabil cu relatiile cu clientii si actiunile de informatii. Asociatul meu, Avi Yanus, este responsabil cu partea financiara.”



„Pe Ron Weiner l-am intilnit acum aproximativ un an, pe parcursul unui interviu de munca si primirea sa la munca. Iar pe David l-am intilnit acum aproximativ un an, un an si jumatate, pe David l-a primit Avi la munca.”

„Pretul a fost stabilit, Daniel a spus ca datorita sensibilitatii nu vor putea face aceasta prin transfer, si a intrebat daca putem primi banii in numerar? Am spus ca nu stiu si ca-l voi intreba pe partenerul meu Avi Yanus.

Aceasta este faza in care l-am sunat pe Avi Yanus si i-am spus: eu, am un client guvernamental in Romania iar acesta doreste sa achite in numerar pentru proiectul din Romania. Este posibil? Avi a raspuns ca nu este o problema, ia de la el banii in Romania, adu-i in Londra, care este inca in granitele Uniunii Europene, eu voi depune banii in Londra si voi baga suma in conturile firmei.”

„La intrebarea ta nu stiu daca s-a semnat un contract individual fata de membrii echipei, cel care stie despre acest subiect este Avi Yanus.”

„Vineri seara, cind am inteles ca s-a intors material, adica Gal Farchi mi-a raportat ca s-a primit parole, am inteles ca materialul trebuie analizat rapid, l-am instruit pe Yossi sa mearga si sa ia materialele, de la Ron si David, sa le analizeze, sa treaca peste ele pentru ca el este vorbitor de romana si sa-mi pregateasca un raport pe care-l voi preda clientului si prin aceasta s-a finalizat proiectul. Yossi Berkstein a aterizat simbata dimineata 01.04.2016 in Bucuresti iar din acel moment Ron si David nu au raspuns la telefon. Dupa ce a inteles ca nu raspund i-a raportat lui Avi Yanus, iar Avi mi-a raportat mie.”

„Atunci cand am inceput sa inteleg ca este aici o problema, citeva zile dupa arest, am inventat impreuna cu Avi Yanus, asociatul meu, o poveste de acoperire, ca am obtinut materiale foarte bune si interesante despre sefa DNA-ului, pentru ca Daniel si clientii sai finali sa se intereseze de noi si sa nu ne arunce ciinilor si sa ne ignore.”

„Doresc sa va dau inca o redare- fisierul audio se afla pe discul pe care deja vi l-am dat ( documentele sunt ridicate si insemnate cu Y.T. 9 din data de astazi paginile 1-8. Este vorba de redarea conversatiei care a avut loc intre Avi Yanus si mine si Daniel, astfel ca Avi a revenit asupra detaliilor proiectului si primirea aprobarilor in fata lui Daniel, iar acesta a aprobat ca am primit aprobare legala pentru proiect, aproba ca organizatia SRI-ului a aprobat asta, aproba ca Meir Dagan a vorbit cu sefii organizatiei sale pentru a aproba proiectul.”
Suspiciunea fiind de aderare la un Grup Infractional Organizat, in mod firesc, au fost interogati de israelieni toti cei care au avut vreo legatura cu Operatiunea.

A fost interogat si Avi Yanus.

Depozitia sa, aflata in posesia autoritatilor romane, aduce noi amanunte despre acest Caz, mai ales ca Avi e cel care a gestionat banii dati de Daniel Dragomir.

O reproducem mai joi impreuna cu precizarea ca varianta pe care am pus mina a fost cea in ebraica si nu cea in varianta romaneasca, asa cum s-a intimplat in cazul lui Dan Zorella.



Document Black Cube:

„Am deschis in Londra o companie fiica-sora detinuta complet de Black Cube, numita BC Strategy UK Ltd. Eu sunt director al ambelor companii.

Am inceput sa lucrez pentru Black Cube in martie 2011, atunci cand compania fost deschisa.

Sunt Directorul Financiar (CFO) si director al ambelor companii.



Sunt pe deplin responsabil pentru urmatoarele aspecte ale companiilor: financiar, resurse umane, operatiuni, legislatie in domeniul muncii. Si, de asemenea, detin rolul de martor pentru ambele companii in toate procesele legale tinute in Israel si international. Sunt si responsabil cu rezultatul cercetarilor pe care le efectuam pentru a fi folosite in tribunal.
Dan Zorella si cu mine muncim in cooperare deplina si impartim foarte clar diferitele zone ale operatiunii. Ne consultam de fiecare data cand vreunul dintre noi doreste sa se consulte cu celalalt. Pot fi probabil ocazii cand iau decizii singur fara sa ma consult cu Dan si viceversa. Ocazional ne informam unul pe celalalt doar in retrospectiva, alteori nu o facem, insa aceasta nu in deciziile importante.



Ii cunosc pe Ron Weiner si David Geclowicz.

L-am sunat prima oara pe Ron in august 2015, cand el facea un tur al Australiei, dupa ce am primit recomandarile sale de la un alt angajat, care a servit cu el in armata. I-am oferit o slujba in compania israeliana iar el a fost de acord, si in cel mai scurt timp a venit in Israel si a lucrat pana in acest moment pentru companie. Relatia noastra e strict profesionala ca intre angajat si directorul sau.

L-am intervievat pe David in aprilie sau mai 2015 si i-am oferit sa lucreze in compania britanica. A acceptat oferta mea si a inceput sa lucreze pentru companie pana acum.



Niciodata nu am pus piciorul in Romania.

Nu i-am autorizat pe Ron si pe David sa faca vreo activitate acolo. Acestia au fost autorizati de catre Dan. El va dezvolta aceasta in depozitia sa.



Am oferit asistenta in cadrul operatiunii. In legatura cu munca mea in cadrul companiei am intervievat sute de angajati ai companiei si le-am prezentat pretentiile profesionale ale lui Dan. De exemplu, vineri dupa-amiaza, inainte de arestare, Dan mi-a cerut sa-i sun pe David si Ron si sa-i informez ca sarcina noastra nu a fost indeplinita si ca ei nu vor zbura inapoi la Tel Aviv sau Londra, asa cum fusese planificat, iar ei vor ramane in Romania pana sambata dimineata. Nu am cunoscut detaliile. Acest timp de ordine obisnuiam sa le primesc de la Dan de doua ori pe zi pe diferite teme ce cadeau in responsabilitatea mea.



Nu am cunoscut daca existau documente semnate pe aceasta problema. Dan va dezvolta aceasta in depozitia sa. L-am inregistrat pe client dupa arestarea lui Ron si David.



Clientul i-a platit lui Dan pentru operatiunea noastra pe 16 martie 2016. Conform cu ceea ce Dan mi-a spus, erau 115.000 de lire, ceea ce reprezinta 149.000 de euro, ce i-au fost dati lui Dan in Romania bani gheata. Dan mi-a dat plata in Londra, dupa ce el s-a intors din Romania, pe 17 martie 2016. A venit cu banii in diplomatul sau si, conform consultatiei juridice primite din partea avocatului companiei, nu era necesar sa raportez asemenea tranzactie intre tarile UE. In acea noapte amandoi am mers intr-o calatorie de afaceri in Polonia si apoi in Israel. In legatura cu depozitarea unei asemenea sume, acesta este un proces ce dureaza trei-patru ore. Se verifica originea fondurilor si daca nu sunt cumva falsificate. Am pus banii intr-un plic in seiful companiei in Londra si am emis o factura.

(Yanus arata investigatorului o copie a facturii)

Dupa cateva saptamana am depus banii la o sucursala a bancii aproape de biroul companiei in Londra si am pastrat plicul si cateva bancnote de dedesubtul si de deasupra teancului de bani asa incat autoritatile sa poate strange amprente daca era necesar.

(Investigatorul il intreaba pe Yanus daca face aceasta mereu. Yanus raspunde: Nu. Am facut aceasta dupa arestari).

Conform celor ce mi le-a spus Dan aceasta reprezenta prima plata si urma sa primim plata ramasa in functie de indeplinirea datoriilor noastre.
Asa cum mi-a spus Dan, care s-a intalnit cu clientul, si dupa ce am vorbit cu clientul personal dupa arestari prin intermediul telefonului lui Dan, numele clientului este Dan Dragomir, asa cum este scris pe factura.

Doresc sa va dau o transcriere a discutiilor mele cu Daniel ce au avut loc dupa arestari, in perioada 24 – 27 aprilie 2016, in care Dragomir se incrimineaza singur.

Exista, de asemenea, un disc audio detinut de Dan.

La trei saptamani dupa arestari si chiar inainte de aceasta cand am inteles ca angajatii nostri nu vor fi eliberati, am ajuns la concluzia ca exista o problema si ca va trebui sa ne documentam legatura cu Dragomir, iar eu sunt increzator ca autoritatile romane vor descoperi legatura in ierarhia care merge pana la insusi presedintele.

Din cate am inteles de la Daniel, cat timp a fost in legatura cu Dan si cu mine, el avea un interes direct, dar erau alte persoane in spatele sau si el spune in inregistrarile pe care le are Dan, Dragomir spune ca a primit instructiuni de mai sus, ii suspectez pe Helving, directorul SRI, si chiar presedintele.

(Yanus ofera investigatorului transcrierea inregistrarii si contractele lui David Geclowicz si Ron Weiner).



Referitor la informatiile pe care le-am strans, le-am tinut pe teritoriul Romaniei. L-am trimis pe Yosi Berkstein din Israel in Romania vineri noaptea pentru a se intalni fie cu David, fie cu Ron ca sa stranga materialele de la ei pentru a le analiza si a pregati o prezentare pentru Dan, ce trebuia sa ajunga mai tarziu in cursul acelei saptamani. Iar el trebuia sa ofere prezentarea clientului.



Eu am fost cel responsabil cu toata logistica. Am comandat biletul de avion al lui Yosi de vineri noaptea si i-am dat autorizatia sa cumpere biletele si hotelul pentru Ron si David.



Numele de cod al acestui proiect a fost TORNADO.

Telul suprem al acestui proiect ce mi-a fost facut cunoscut dupa arestari, a fost de a strange informatii si informatii confidentiale referitoare la actele de coruptie ale sefei DNA.



Ce cunosc acum dupa arestari si dupa ce m-am consultat cu Dan si am confirmat cu Dragomir, este aceea ca ni s-a cerut sa lucram conform legii si sa accesam emailurile ale materialului ce i l-a oferit Dragomir lui Dan.



Am dat dispozitie sa se cumpere tot echipamentul necesar in Londra si sa fie transmis lui David in Londra. Acesta era echipamentul standard ce il cumparam in fiecare saptamana. Include calculatoare portabile, telefoane inteligente si cartele SIM. Consultanta juridica primita afirma ca transferarea unui asemenea echipament intre tarile EU nu are nevoie de o declarare.
Eu am fost cel ce i-a spus lui Yosi sa mearga in Romania pentru a coordona cu David si Ron ceea ce mai ramasese din proiect. Iar Dan a dat instructiunile.

(Yanus ofera investigatorului adresa sa de email, numarul sau de telefon din Israel, numarul sau de telefon din UK etc)

Am corespondat cu Ron si David prin intermediul WhatsApp, iar ei mi-au raspuns prin intermediul telefoanelor capturate de catre romani.



Am aflat de numele Laura Kovesi doar dupa arestari.

Am aflat doar in retrospectiva de apeluri dar nu stiu daca au fost facute catre sotul ei sau tatal ei. Nu stiu cine a dat telefoanele.



Persoanele care au lucrat in cadrul proiectului Tornado sunt:


Dan Zorella, directorul (CEO) companiei, care s-a intalnit cu clientul in Romania si a dat toate instructiunile.

-  Udi Levi, consultant onorific, s-a intalnit alaturi de Dan cu clientul in Romania si mai tarziu a inregistrat conversatia.

- Gal Farhi, a fost managerul de proiect; slujba sa era sa transmita instructiunile lui Da dar nu sa ia decizii de unul singur.

Yosi Berkstein, el este analist, vorbeste romana; slujba sa era sa cerceteze sursele deschise, si el trebuia sa mearga in Romania si sa se intalneasca cu Ron si David;

Nathan Lerner, este analist si nu vorbeste romana.

Adan Cohen, el face corectura in engleza, scrie articolele; nu cunoaste contactul avut cu clientul.

Stela Pen, ea efectueaza interviurile.

David Geclowicz, responsabil cu contactarea personala a obiectului.

Ron Weiner, este responsabil cu tehnologia.

  
Mi-a fost adus la cunostinta dupa arestari cu ce se ocupau mai exact oamenii nostri. Nu am cunoscut inainte metodologia si nu am cunostintele necesare pentru aceasta.


Stiam ca lucram legal deoarece existau doua posibilitati: fie solicitarea catre companie venea de la cea mai inalta autoritate in Romania prin intermediul lui Daniel, fie eram mintiti sau dusi in eroare.

In timp real nu am aprofundat mai specific lucrurile. Doar am primit confirmarea de la Dan ca subiectul a fost verificat si confirmat, si ca actionam in acord cu autoritatile si legea din Romania, dar nu am vazut vreun document legat de asta.

Nu am cunostinte despre intelligence, dar Dan mi-a spus ca in cadrul acestui tip de proiect aranjamentele cu guvernele nu se documenteaza intr-un contract scris, ci prin intalniri cu oficiali de rang inalt si prin alte cai pe care Dan le foloseste pentru a verifica situatia.

Cunosc in retrospectiva ca Dan s-a intalnit cu seful MOSSAD, Meir Dagan, care are rolul de presedinte onorific al companiei, si care a fost cele ce i-a confirmat lui Dan ca activitatile noastre au fost autorizate de cele mai inalte autoritati din Romania. Dan va va oferi mai multe detalii.

TOT CE STIU ESTE CA HELVING SAU PRESEDINTELE ROMAN A FOST DE ACORD CU ACEASTA"  

dan zorella udi levi gal farhi yosi berkstein nathan lerner stela pen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005924 (s)