News Flash:

Bilantul primarului Robu la 3 ani de mandat

26 Iunie 2015
1114 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21
Edilul-sef al Timisoarei, Nicolae Robu, si-a facut bilantul la 3 ani de mandat in fruntea primariei. Cu ce se lauda Robu? A enumerat peste 4.000 de locuri de parcare si peste 6.300 de arbori plantati, proiectele pe bani europeni initiate in timpul fostului primar Gheorghe Ciuhandu pe care a reusit sa le finalizeze, faptul ca… a continuat sa plateasca troleibuzele si autobuzele cumparate in leasing de fosta administratie, reabilitarea celor doua tramvaie care n-au ajuns inca la Timisoara, pe cea mai Poli dintre toate Poli, performantele RCM la rugby, lucrarile Aquatim si multe altele. Vedeti lista completa!
Primarul Nicolae Robu si-a publicat lista cu realizarile primilor 3 ani de mandat in fruntea Primariei Timisoara, joi seara, pe Facebook. Lista intocmita de edil cuprinde 40 de puncte, iar cap de lista este pasajul subteran Michelangelo, inaugurat de Robu cu cvartet de coarde si proiectii la sfarsitul lunii trecute.
Urmatoarele pe lista sunt reamenajarea Pietei Balcescu, a Bulevardului Iancu Vacarescu II, pe tronsonul de la Bulevardul Regele Carol I spre Bega, si a strazii Stefan cel Mare, trei proiecte initiate in timpul fostei administratii care au inceput ca si executie in mandatul lui Robu. Si noua piata agroalimentara din cartierul Iosefin, la care a pus piatra de temelie Ciuhandu in 2011, apare pe lista.
Un alt punct se refera la „aducerea la standarde civilizate a suprafetei de rulare a drumurilor orasului” si a trotuarelor. Robu spune ca in timpul mandatului sau s-au asfaltat peste 130 de kilometri de carosabile, pe 288 de strazi, ca s-au amenajat sau reabilitat peste 90 de kilometru de trotuare, pe 194 de strazi, s-au realizat peste 60 de kilometri de piste de biciclete, pe 49 de strazi, si ca au fost create „prin amenajari specifice”, peste 4.100 de locuri de parcare.
Tot pe lista realizarilor este trecut si noul sistem de parcare TimPark, cu plata stationarii exclusiv prin intermediul telefonului mobil.
Nu lipsesc nici proiectele Aquatim pe apa-canal, realizate tot pe fonduri europene, sau retehnologizarea sistemului de termoficare, un alt proiect finantat din fonduri UE care a demarat in timpul fostei administratii.
Celor care il critica pe motiv ca prefera betoanele in locul copacilor, Robu le-a transmis ca a plantat, in primii 3 ani de mandat, peste 6.300 arbori, pe 276 de strazi, si peste un milion de flori, scrie tion.ro.
Primarul a trecut pe lista realizarilor si, citam, „indepartarea, FARA NICIUN COST, a monstruoasei cladiri poreclita “acvariu” din Piata Victoriei”. Pentru cei care nu-si mai amintesc, municipalitatea le-a oferit trei terenuri la schimb firmelor care aveau in proprietate pasajul subteran din Piata Victoriei si „acvariul” pentru a pleca din centru, printre care si cel pe care se aflau parcarea ADP din Piata 700, proprietati evaluate la peste un milion de euro.
Tot la capitolul realizari, Robu a notat „recuperarea in instanta, definitiva si irevocabila, de la tigani, a trei cladiri spitalicesti: Cladirea Clinicii de Chirurgie a Spitalului de Copii, Cladirea A a Clinicii de Balneologie si Fizioterapie si Cladirea B a Clinicii de Balneologie si Fizioterapie”.
La capitolul transport in comun, Robu prezinta ca o realizare faptul ca primaria a continuat sa achite troleibuzele si autobuzele achizitionate in leasing in timpul fostei administratii si reabilitarea unui numar de doua tramvaie vechi din parcul RATT. Tramvaiele au intrat in reabilitare in urma cu circa un an si ar urma sa ajunga la Timisoara in aceste zile.
Actuala administratie a decis reabilitarea vehiculelor dupa ce inainte se stabilise contractarea unui credit pentru achizitia de tramvaie noi. Robu spera sa obtina bani europeni pentru tramvaie noi.
Doua puncte de pe lista edilului se refera la sport, iar primul vizeaza echipa de suflet a primarului Robu, ACS Poli: „Crearea unui nou club de fotbal al Timisoarei, continuator al Politehnicii istorice, unic detinator al palmaresului acesteia si agreat sa joace in alb/ violet, ACS Poli – cea mai Poli dintre toate Poli de dupa Revolutie, 100% banateana! – care a readus Timisoara in fotbalul romanesc de performanta, mai intai in Liga 2 (2012/ 2013), apoi in Liga 1 (in 2013/ 2014), din nou in Liga 2 (2014/ 2015) si din nou in Liga 1 (2015/ 2016)”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007307 (s)