News Flash:

Bilantul cutremurului din Nepal a depasit 7.000 de morti

3 Mai 2015
1212 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur nepal 3 465x390
Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a devastat Nepalul în urmă cu o săptămână a ajuns la 7.040 de morţi şi 14.398 de răniţi, a anunţat sâmbătă seara Centrul operaţiunii naţionale de urgenţă, relatează CNN.

Bilanţul anterior, prezentat de centru vineri, era de 6.204 morţi şi 13.932 de răniţi.

Guvernul a anunţat sâmbătă că şansele găsirii unor supravieţuitori între dărâmături sunt "extrem de slabe".

"Va fi un miracol dacă va mai fi găsit cineva în viaţă", a declarat sâmbătă Laxmi Dhakal, un purtător de cuvânt al Ministerului nepalez de Interne. "Dar nu am renunţat definitiv, continuăm să căutăm", a adăugat oficialul.

ONU estimează că peste trei milioane de persoane au nevoie urgentă de ajutoare alimentare, adică jumătate dintre cei aflaţi în dificultate.

De asemenea, 200.000 de copii şi femei însărcinate sau care alăptează au nevoie de suplimente alimentare, iar aproximativ 15.000 de copii care suferă de malnutriţie severă şi alţi 70.000 cu malnutriţie moderată au nevoie de hrană specială.

Accesul în zonele izolate este în continuare principalul obstacol, în special în afara Văii Kathmandu, iar în unele sate se poate ajunge doar cu elicopterul.

Lipsa adăposturilor, a hranei şi a apei reprezintă cele mai grave probleme. ONU estimează că au fost distruse o jumătate de milion de locuinţe în întreaga ţară.

Promisiunile, angajamentele şi contribuţiile de ajutor umanitar în cadrul răspunsului la cutremur se ridică la 61 de milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport al ONU asupra acestei situaţii, însă nevoile sunt mault mai mari, iar intervenţia este necesar să se intensifice înainte de venirea anotimpului musonilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006436 (s)