News Flash:

Bilantul cutremurelor din Japonia a ajuns la 47 de morti

20 Aprilie 2016
1299 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur china
Bilantul celor doua seisme de 6,5 grade si 7,3 grade care au lovit sudul Japoniei saptamana trecuta a ajuns la 47 de morti,existand posibilitatea sa creasca in conditiile in care ploile intense ingreuneaza accesul autoritatilor la supravietuitori si seismele au fost insotite de peste 680 de replici.
Noi alunecari de teren ar putea fi produse in insula Kyushu, care a fost lovita de cele doua cutremure la mai putin de 27 de ore diferenta, pe fondul intensificarii ploilor torentiale din cursul zilei de miercuri, relateaza Reuters.
Corpul neinsufletit al unei femei a fost scos dintre daramaturi miercuri de catre echipele de interventie, fiind una dintre cele sapte persoane date disparute, iar sansele de a mai fi gasiti supravietuitori sunt minime, in conditiile in care au trecut sase zile de la producerea primului cutremur.
Sute de persoane si-au petrecut noaptea de marti spre miercuri in masini in orasul Kumamoto, cel mai afectat de pe insula Kyushu, fiindu-le teama sa se intoarca in locuintele lor. Cele mai multe dintre victime au murit dupa ce s-a intors in locuinte dupa producerea primului cutremur.
Unsprezece persoane ar fi murit din cauza unor simptome asociate cu sederea prelungita in centrele de evacuare, a avertizat televiziunea nationala japoneza NHK. Circa 100.000 de pesraone se afla in centre de evacuare, altii isi petrec noptile pe strada, inveliti cu paturi, si in timpul zilei se formeaza cozi intregi pentru ca oamenii sa primeasca o portie de mancare calda, prima in ultimele zile.
Peste 680 de replici s-au produs de la primul cutremur inregistrat pe 14 aprilie, iar peste 89 au inregistrat o magnitudine de cel putin 4 grade, suficienta pentru a zgudui cladiri. Ultima replica puternica s-a produs marti, avand magnitudinea de 5,5 grade.
In primul cutremur, cu magnitudinea de 6,5 grade care a avut loc in cursul noptii de joi spre vineri, au murit noua persoane, iar in cel de-al doilea, survenit putin dupa 24 de ore, cu magnitudinea de 7,3 grade, s-au inregistrat 36 de decese. Potrivit autoritatilor, circa 1.100 de persoane au fost ranite, dintre care 190 se aflau luni in stare grava.
Peste 30.000 de militari, politisti si membri ai serviciilor de interventie participa la operatiunile de cautare si salvare, dar accesul le-a fost ingreunat de ploile puternice care au urmat dupa cutremur, ce au produs alunecari de teren si surpari de drumuri si poduri.
Circa 250.000 au fost evacuate in Japonia pe fondul avertizarilor emise de Agentia japoneza de Meteorologie privind noi replici ale cutremurelor, care ar urma sa se produca in urmatoarele zile. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005094 (s)