News Flash:

Bilant TRAGIC al furtunilor din tara: Opt persoane au murit, ucise de obiectele smulse de vant si aproape 70 au fost ranite! Dosar penal in cazul mortii tanarului strivit de o poarta dupa vijelia din Timisoara

18 Septembrie 2017
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
furtuna 1
Bilantul tragic al furtunii de duminica seara se ridica la 8 persoane, toate au fost ucise de obiectele smulse de vantul care a atins si 100 de km/h. Acestea sunt din trei judete: Timis, Arad si Bistrita. Cinci persoane au fost ucise de furtuna care a izbucnit in vestul tarii, doua in Timisoara, doua in Buzias si una in Arad. Una dintre victime, o femeie, a fost lovita de crengile unui copac la Zoo din Timisoara, iar un barbat a murit dupa ce un panou publicitar cazut peste masina in care se afla, transmite corespondentul MEDIAFAX. O alta femeie a murit in localitatea Moneasa, din judetul Arad, in urma furtunii puternice. Sute de copaci si stalpi de iluminat au cazut pe carosabil, in Arad, in urma unei vijeliei de numai cateva minute. Doua persoane au murit in Bistrita-Nasaud.
UPDATE 07:58 Bilant ISU Timis: Cinci persoane au murit si 49 au fost ranite in urma furtunii de duminica
Cinci persoane au murit in judetul Timis si 49, intre care sapte copii, au fost ranite in urma furtunii puernice de duminica, se arata intr-un bilant transmis, luni dimineata, de ISU Timis.
UPDATE 23.17 Politistii din Timis au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul tanarului de 24 de ani care a murit, duminica, dupa ce poarta de intrare in Timisoara, de pe Calea Lugojului, a cazut peste masina in care se afla, in urma vantului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, Ancuta Morariu, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca a fost deschis un dosar penal in cazul tanarului strivit de poarta de intrare in Timisoara.
“In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, politistii efectuand cercetari”, a afirmat Ancuta Morariu.
Cinci persoane si-au pierdut viata, duminica, in judetul Timis, in timpul furtunii puternice.
Trei dintre acestea au murit intr-un parc din Buzias, dupa ce un copac a picat peste ele, o femeie a decedat la gradina zoologica din Timisoara, fiind lovita de o creanga, iar un tanar de 24 de ani a murit dupa ce masina in care se afla a fost strivita de poarta de intrare in oras, de pe Calea Lugojului.
Poarta de intrare in Timisoara a fost reabilitata de municipalitate in urma cu doi ani, primaria platind peste 50.000 de euro pentru lucrarile executate de o firma privata.
Fostul premier Sorin Grindeanu a postat, duminica seara, un mesaj pe contul sau de Facebook, in care-si arata revolta fata de situatia din Timisoara si cere autoritatilor sa ia masuri si sa fie trasi la raspundere cei vinovati.
“Furtuna care s-a abatut in aceasta dupa-amiaza (duminica - n.r.) asupra Timisoarei a produs pagube care nu vor fi recuperate niciodata: cinci vieti omenesti. Alte aproape 30 de persoane au fost ranite, iar gandurile noastre se indreapta acum spre cei in suferinta. Dar, in acelasi timp, nu putem ramane indiferenti la unele dintre cauzele care au dus la decese si raniti. Solicit autoritatilor sa ia masuri urgente pentru tragerea la raspundere a proprietarilor panourilor cazute si a celor care le-au autorizat. Vinovatii trebuie identificati si pedepsiti pe masura celor intamplate”, a scris Sorin Grindeanu pe reteaua de socializare. 
UPDATE 21:25 Bilant oficial IGSU: 8 morti si aproape 70 de persoane ranite in urma vijeliilor din vestul tarii
Opt persoane au murit si aproape 70 au fost ranite in urma vijeliilor de duminica, din vestul tarii. Au fost inregistrate cinci decese in Timis, doua in Bistrita-Nasaud si unul in Arad, potrivit IGSU.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a transmis, duminica seara, ca in urma furtunii care s-a abatut peste partea de vest a tarii a produs victime.
„Pana la acest moment sunt inregistrate 8 decese (5 persoane in judetul Timis, o persoana la Arad si doua persoane la Bistrita-Nasaud. De asemenea, 67 persoane au fost ranite din cauza copacilor, panourilor publicitare sau a crengilor smulse de vant (49 in judetul Timis, 12 persoane in judetul Arad si 6 persoane la Alba)”, arata IGSU.
Reprezentantii IGUS precizeza ca misiunile sunt in dinamica si cifrele se pot schimba de la un moment la altul. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005784 (s)