News Flash:

BILANT MACABRU! Peste 1.000 de copii au fost ucisi in Irak in ultimii trei ani, potrivit datelor UNICEF

22 Iunie 2017
937 Vizualizari | 0 Comentarii
copii irak
La trei ani de la intensificarea violentelor din Irak, 1075 de copii au fost ucisi, inclusiv 152 in primele sase luni ale anului 2017, potrivit datelor prezentate joi de UNICEF, informeaza site-ul agentiei Anadolu.
"Din 2014, in Irak, 1.130 de copii au fost mutilati si raniti, 255 in primele sase luni ale anului 2017, iar peste 4.650 de copii au fost separati de familiile lor", potrivit unui raport al agentiei infiintate de ONU.
Au fost inregistrate 138 de atacuri asupra scolilor si 58 asupra spitalelor din Irak. Mai mult de 3 milioane de copii nu merg la scoala in mod regulat, in timp ce 1,2 milioane de copii nu merg deloc la scoala si unul din patru copii provine dintr-o gospodarie saraca.
"In Irak, copiii sunt prinsi intr-un ciclu nesfarsit de violente si saracie. Conflictul a stramutat trei milioane de persoane - dintre care jumatate sunt copii. In vestul orasului Mosul, copiii sunt vizati in mod deliberat si ucisi pentru a pedepsi familiile acestora si pentru a-i descuraja sa fuga. In mai putin de doua luni, cel putin 23 de copii au fost ucisi si 123 au fost raniti numai in acea parte a orasului", se mai arata in raportul UNICEF.
Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) anunta ca peste cinci milioane de copii din Irak au nevoie de asistenta umanitara urgenta.
"In Irak, copiii continua sa asiste la groaza si violenta inimaginabile. Au fost ucisi, raniti, rapiti, fortati sa traga cu arma si sa omoare intr-unul dintre cele mai brutale razboaie din istoria recenta", a declarat Peter Hawkins, reprezentantul UNICEF in Irak.
Violentele din Irak s-au intensificat in 2014, cand organizatia terorista Stat Islamic Daesh a capturat vaste teritorii din nordul si vestul tarii. Fortele irakiene, sprijinite de o coalitie condusa de SUA, sunt angajate in prezent intr-o ofensiva de proportii care vizeaza inlaturarea Stat Islamic din orasul Mosul, ultima fortareata a retelei teroriste.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006831 (s)