News Flash:

Bicicletele RATT vor putea fi inchiriate GRATUIT, doar pentru transport intre statii

27 Mai 2015
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclete ratt
Cele 300 de biciclete achizitionate de Primaria Timisoara pe bani europeni vor putea fi inchiriate cu incepere de la 1 iunie, au anuntat, marti, reprezentantii municipalitatii. Autoritatile locale atrag atentia ca nu pot fi folosite… in scop de relaxare, fiind vorba despre un sistem de transport intermodal. Bicicletele ar trebui sa fie utilizate strict ca mijloc de transport intre statiile RATT, putand fi imprumutate doar pentru o ora. Partea buna este ca vor putea fi folosite gratuit.
Proiectul privind modernizarea statiilor de transport public intermodal la nivelul polului de crestere Timisoara a ajuns la final.
Prin acest proiect, implementat de primarie pe bani europeni, a fost creata o retea de 25 statii de inchiriere a bicicletelor in regim self-service, au fost achizitionate 300 de biciclete, au fost reparati 23 de kilometri de piste si s-au facut amenajari in zona intersectiilor pentru utilizatorii acestui mijloc de transport.
Bicicletele au putut pana acum doar sa fie admirate in statiile RATT. Au fost scoase doar pentru verificarea modului in care functioneaza sistemul sau pentru a fi filmate, fiind retrase apoi din statii. Ei bine, oficialii Primariei Timisoara dau asigurari ca incepand cu data de 1 iunie chiar vor putea fi folosite.
Inchirierea bicicletelor se va face gratuit, in baza unui card special care ar urma sa poata fi procurat de la 9 dintre cele 13 chioscuri ale RATT, dar vor fi anumite limitari… Atentie, deci, nu va putea fi folosit in acest scop cardul de transport eliberat de RATT, fiind necesara procurarea unui alt card!
„De la 1 iunie vom da drumul sistemului in practica, timisorenii vor putea folosi bicicletele. Noi treptat vom incerca sa integram in cardul RATT si dreptul de folosire a bicicletei, insa acum cei interesati trebuie sa isi ia un card special de la 9 din cele 13 chioscuri ale RATT. Vor fi carduri care se vor da prin chioscuri (…) Vor fi carduri diferite. Totul este gratuit, nu se plateste absolut nimic. Cetateanul trebuie sa prezinte buletinul, sa completeze niste formulare, se noteaza CNP-ul de pe buletin, astfel incat sa se stie in orice moment la cine este fiecare bicicleta…”, a anuntat, marti, primarul Nicolae Robu.
Bicicletele vor putea fi folosite cu ora. Cu alte cuvinte, daca ati luat o bicicleta dintr-o statie de transport in comun in decurs de o ora trebuie sa o lasati intr-o alta statie RATT. Va exista un regulament de utilizare a sistemului.
„Bicicletele pot fi folosite strict ca mijloc de transport, nu in scopul recrearii. Este un sistem de transport intermodal. Acest lucru va fi reglementat prin acel regulament care va fi semnat in momentul in care se va face cardul”, a explicat Andreea Balan, managerul de proiect, scrie tion.ro.
„Un imprumut e valabil timp de o ora. Daca cel care a imprumutat bicicleta nu o preda, se produce alarmarea… Persoana in cauza incalca regulamentul… Se incearca identificarea persoanei si i se va cere sa o predea”, a completat-o Robu.
Edilul a explicat ca, ulterior, dupa mai multe tentative de a contacta persoana care a imprumutat vehiculul, daca nu se reuseste recuperarea bicicletei, va fi sesizata Politia.
„Daca vom vedea ca unii in mod sistematic incalca regulamentul, vom decide sa ii trecem pe lista neagra, sa nu mai poata imprumuta… Exista si o limita a bunului-simt care daca este intrecuta va trebui sa gasim masuri de sanctionare”, a mai afirmat Robu.
Primarul a precizat ca sistemul ar urma sa fie gratuit timp de 5 ani, dupa care se va analiza cum se va proceda pe viitor.
Valoarea proiectului a fost de 6,8 milioane lei.

ratt nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006843 (s)