News Flash:

Bicarbonatul de sodiu face minuni pentru rinichii tai

13 Decembrie 2016
20416 Vizualizari | 0 Comentarii
bicar
Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului uman, contribuind la filtrarea si detoxifierea sangelui. Pe langa aceste procese, rinichii au si functii de reglare a tensiunii arteriale, de productie la nivel celular si de mentinere a densitatii osoase.
In fiecare zi, rinichii nostri filtreaza aproximativ intre 120 si 150 de litri de sange si produc intre unul si doi litri de urina.
Cu ajutorul acestui proces, zona renala impiedica suprasaturarea corpului cu reziduuri si toxine, fiind asigurat echilibrul electrolitic al sangelui.
Leziunile renale apar din cauza unor factori numerosi, cum sunt diabetul de tipul 2, hipertensiunea arteriala si multe altele, dar, din fericire pentru noi, problemele care apar la nivelul rinichilor pot fi tratate cu un ingredient simplu, care este bicarbonatul de sodiu.
Principalul organ producator de bicarbonat de sodiu din organism este pancreasul. Acesta este responsabil de sintetizarea bicarbonatului de sodiu, scopul fiind acela de a proteja rinichii pe intreaga durata a procesului digestiv.
Sistemul endocrin poate fi afectat de alimentatia care este bogata in zahar rafinat, prajeli si alimente sau mese bogate in grasimi nesanatoase.
Sub influenta acestor factori, pancreasul si rinichii nostri nu mai sunt dispusi sa produca acea cantitate de bicarbonat de sodiu necesara, iar digestia noastra este ingreunata, acizii prezenti in acest proces nemaiputand fi neutralizati eficient, lucru care duce la aparitia leziunilor renale.
In tratamentele pentru rinichi sau in dializa, bicarbonatul de sodiu este unul dintre principalele substante care sunt folosite. Daca rinichii nu mai pot produce cantitatea suficienta de bicarbonat de sodiu, se apeleaza la dializa pentru a putea reintroduce in organism aceasta substanta, fiind una care joaca un rol crucial in procesul de digestie.
Numeroase cercetari care au fost realizate la Institutul National de Sanatate din SUA au demonstrat faptul ca dializa pe baza de bicarbonat de sodiu este mult mai eficienta decat cea simpla. Pacientii carora li s-a facut o astfel de dializa au avut o sinteza de oxid nitric mult mai buna, acesta fiind un proces care echilibreaza pH-ul sangelui.
Medicul Ione de Brito-Ashurst, impreuna cu echipa sa din Centrul pentru uronefrologie si transplant renal, a concluzionat faptul ca o suplimentare a aportului zilnic de bicarbonat de sodiu contribuie la incetinirea dezvoltarii bolilor renale cronice si preintampina nevoia de dializa. Drept urmare, bicarbonatul de sodiu ajuta la prevenirea si inversarea efectelor cauzate de insuficienta cronice renale.
Cum vindeca bicarbonatul de sodiu leziunile renale?
Inainte de a trece la o administrare personala, cel mai indicat este sa consultati un medic specialist. Chiar daca bicarbonatul de sodiu nu este o substanta periculoasa sau toxica, in unele situatii acesta nu este digerat corespunzator, mai ales daca va confruntati cu sensibilitati la nivelul sistemului digestiv.
Pentru cei care se confrunta cu riscuri accentuate de a se imbolnavi la nivelul sistemului renal, tratamentul pe baza de bicarbonat de sodiu este urmatorul:
Ziua 1: se administreaza sub limba o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.
Ziua 2: se amesteca o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu cu o jumatate de lingurita de sare intr-un litru jumate de apa. Bautura se bea zilnic, pe durata a doua sau trei zile consecutive.
Ulterior, doza zilnica se reduce la un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu si aproximativ tot atata sare…
Pentru a ne proteja rinichii, trebuie sa avem o greutate corporala situata in limitele normalitatii, iar stilul nostru alimentar trebuie sa fie unul cat mai sanatos. sursa: Yve.ro

rinichii detoxifierea sangelui leziunile renale sistemul endocrin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005409 (s)