News Flash:

BENEFICIILE UIMITOARE ale cojilor de ceapa

24 Octombrie 2015
1948 Vizualizari | 0 Comentarii
coji de ceapa

Nu va grabiti sa aruncati la gunoi cojile de ceapa! In urma unui studiu publicat in Plant Foods for Human Nutrition, cercetatorii spanioli au demonstrat ca si cojile de ceapa, nu numai bulbul considerat un medicament-minune, contin un cocktail puternic de compusi utili sanatatii umane, potrivit editiei online a ziarului The Times of India, informeaza Agerpres.

Astfel, conform rezultatelor studiului, foile maro contin cantitati mari de fibre si flavonoide, iar primele straturi de dedesubt, care uneori se arunca, sunt bogate in compusi de sulf si polimeri de fructoza.

O echipa de cercetatori, condusa de Vanesa Benitez, de la Departamentul de Chimie Agricola de la Universitatea Autonoma din Madrid, in colaborare cu oameni de stiinta de la Cranfield University /Marea Britanie/ a realizat o serie de experimente de laborator care au scos la iveala substantele folositoare din cojile de ceapa si posibila utilizare a fiecarei parti a cepei.

Oamenii de stiinta recomanda utilizarea foilor maro ca o componenta functionala a alimentelor bogate in compusi fenolici si fibre, cum ar fi quercetin si alte flavonoide. Primele doua straturi dense ale cepei pot fi de asemenea utilizate pentru fibre si flavonoide. Mai ales ca, dupa cum sustin expertii, fibrele reduc riscul de boli cardiovasculare, probleme digestive, cancer de colon, diabet de tip II si obezitate, iar compusii fenolici protejeaza impotriva proceselor ce favorizeaza aparitia cancerului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006972 (s)