News Flash:

Beneficiile nestiute ale LACRIMILOR. Iata de ce este bine sa plangi!

14 Octombrie 2015
1247 Vizualizari | 0 Comentarii
lacrimi
O enzima continuta in lacrimi, are o actiune puternica antibacteriana si antivirala.

De obicei, plansul apare dintr-un anumit motiv. In situatii de stres se accelereaza pulsul, tensiunea creste si  apar transpirari de parca ai alerga o cursa de maraton. Pe aceasta cale, lacrimile vin sa reduca reactiile mentionate. Dupa plans se regleaza tensiunea si repiratia, muschii devin mai relaxati, de asemenea, se  armonizeaza starea de spirit.

Potrivit psihologului Oren Hassen, plansul este un mecanism emotional, care ajuta sa stabilesti relatiile cu cei din jur. Cand ochii unei persoane sunt inlacrimati, este greu sa-l mai consideri un rival  sau  o amenintare pentru planurile tale. Plangand, demonstrezi propria vulnerabilitate si in acelasi timp dai dovada ca ai incredere in persoana care iti vede lacrimile.

Lacrimile, numite lacrimi fiziologice (cele care nu sunt provocate de emotii, ci care apar in mod constant) raspund pentru hidratarea permanenta a ochilor. Plansul  curata globul ocular si pleoapele si, previne deshidratarea diverselor membrane mucoase.

Biochimistul William Frey din SUA a constatat ca lacrimile emotionale cauzate de durere, elimina din organism  toxine  si hormoni de stres.

O "sesiune" de plans nu dureaza mai mult de 30 de minute, iar 70% dintre persoanele care plang nu incearca sa isi ascunda lacrimile. 88% dintre cei chestionati au declarat ca s-au simtit mai bine dupa ce au plans.

lacrimile emotii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006601 (s)