News Flash:

Beneficii nestiute ale catinei

23 Aprilie 2015
1440 Vizualizari | 0 Comentarii

Ati mancat vreodata fructe de catina? Gustul lor acrisor-astringent ascunde o mare comoara pentru sanatate. Descopera beneficiile consumului de catina!
 
Tepoasa, agatata in tufe, cu fructe mici albe sau rosii, catina este o planta extraordinara datorita proprietatilor sale antioxidante care aduce numeroase beneficii pentru sanatate.

Catina este un arbust care creste si in Romania, in zonele subcarpatice din Moldova si Muntenia, nu este deloc pretentios la conditiile de sol dar iubeste lumina si traieste in zonele uscate de deal, pe stancarii, pe luncile raurilor etc. Are o radacina puternica care se ramifica adanc in pamant, ceea ce face arbustul perfect pentru protejarea solurilor cu risc de desertificare. In mod obisnuit, fructele sale se culeg in general intre lunile august si octombrie, dar ele pot rezista cu succes si peste iarna, la geruri de peste -40 de grade. Deci, daca va prinde iarna fara acest antioxidant natural in casa, aveti sanse foarte mari sa o procurati cu usurinta.
Ce contin fructele de catina?

Catina este cunoscuta pentru continutul sau mare de antioxidanti. Stiati ca fructele de catina contin de de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele si de doua ori mai multa decat fructele de maces? Este adevarat. Pe langa vitamina C, fructele de catina mai contin si vitamina A, complexul de vitamina B, vitamina D, E, K, P, F, betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu, uleiuri complexe etc.


catina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006371 (s)