News Flash:

Bei bere fara alcool si urci apoi la volan? Trebuie sa citesti neaparat asta

7 Noiembrie 2014
3677 Vizualizari | 0 Comentarii
Chiar daca multi nu vad berea fara alcool cu ochi buni, aceasta bautura si-a avut rostul in istoria noastra si este preferata si acum de multe persoane. Iata cateva precizari pe care trebuie sa le stii despre aceasta bautura.
Daca ne uitam un pic in dictionar vedem ca “berea este o bautura alcoolica obtinuta din 4 produse naturale: drojdia de bere, malt, hamei si apa. Aceasta are aproximativ 5% alcool; asa-numita bere fara alcool are intre 0 si 0,5% alcool. Temperatura ideala de consumat berea este cuprinsa intre 6 si 8 °C.”
Practic putem spune fara teama de a gresi ca berea fara alcool poate prezenta URME de alcool asa cum unele produse de cofetarie pot prezenta urme de arahide sau alune. Foarte pe scurt exista 2 procedee de obtinere a berii fara alcool:
- Captarea alcoolului
- Intreruperea procesului de fermentatie
 
Un studiu facut in Cehia acum 8 ani arata clar ca daca se consuma 4 beri a 0.33 litri fiecare intr-un interval de timp de 15 – 20 min si facem analize la intervale de timp de 0, 30, 60 si 120 de minute alcoolemia subiectilor a fost zero. Concluzia acestuia a fost ca in studiul efectuat pe 51 subiecti s-a demonstrat ca un consum de 1,33 l de bere fara alcool pe parcursul unui interval de timp de 15-20 minute nu conduce la dovedirea nivelului de etanol prin metoda gaz-cromatografiei in sange si nici la testul de alcoolemie orientativ. Se poate constata ca dupa consumarea cantitatii mentionate de bere fara alcool nu s-a demonstrat prezenta alcoolului in sange.
Pentru a fi inclusa in categoria de bere fara alcool, se admite maximum 0,5% alcool in berea respectiva. Este considerata o cantitate nesemnificativa. Nu modifica alcoolemia persoanei si, in niciun caz, nu il lasa fara carnet.
Nutritionistii spun ca un om obisnuit trebuie sa bea minim 10 litri de bere fara alcool in maxim 15 minute, pentru a-i rezulta o alcoolemie care ar putea sa il lase fara permis de conducere. Practic, este complet imposibil!!!
Mai mult decat atat e bine de precizat ca Berea fara alcool are aproximativ 35% din caloriile pe care le contine o bere cu alcool, evident la acelasi volum luat in discutie. Acest aspect o face interesanta pentru cei care isi monitorizeaza aportul zilnic caloric (o sticla de 500 ml bere fara alcool contine sub 100 calorii)

nutritionistii sofer
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008567 (s)