News Flash:

Bea acesta licoare daca vrei sa cureti ficatul de toxine dupa sarbatori. Este foarte usor de preparat

17 Decembrie 2016
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
suc de sfecla
Sucul de sfecla rosie este un detoxifiant excelent pentru ficat datorita unui compus care se numeste betacianina si care da si culoarea rosie sfeclei. Betacianina ajuta la stimularea unui proces specific ce are loc in ficat, cunoscut si sub numele de „faza a doua de detoxifiere”, in timpul caruia ficatul transformatoxinele periculoase (alcoolul, reziduurile metabolice) in substante inofensive care sunt apoi eliminate din corp.

Sucul de sfecla rosie imbunatateste functia ficatului, ceea ce te poate scapa de dureri de cap sau acnee

Se pare ca betacianina grabeste anumite reactii chimice ce sunt implicate in desfasurarea fazei a doua de detoxifiere, imbunatatind considerabil intregul proces. Si mai mult de atat, betacianina poate stimula si bila, fapt care ajuta la o eliminare si mai eficienta a toxinelor din corp.
In lipsa unei bune detoxifieri, ficatul se poate supraincarca cu toxine, iar urmarile sunt vizibile la nivelul starii generale de sanatate: pot aparea dureri de cap, oboseala cronica, raceli, diaree, acnee si chiar stari de insomnie si iritabilitate.

Pentru ca ficatul este un organ atat de important si de „ocupat” (la fiecare minut prin ficat trece in jur de un litru si jumatate de sange care „extrage” nutrienti, oxigen sau toxine), trebuie sa avem mare grija el si sa-l ajutam in procesul de detoxifiere. O unealta extraordinara pe care o avem la dispozitie este sucul de sfecla rosie, un aliment superfood ce curata si sustine functionarea normala a ficatului.

Detoxul cu sucul de sfecla rosie trebuie urmat cateva zile. Atentie insa si la dieta, per total!

Pentru ca detoxul sa dea roade, este recomandat sa faci o mica cura, de cateva zile, poti incepe de la trei zile si poti creste perioada si pana la o saptamana. Detoxul presupune sa consumi cate o ceasca-doua de suc de sfecla rosie proaspat, dar si sa mananci mai light pentru a ajuta ficatul sa se detoxifieze. Asadar, redu sau evita de tot cafeaua, alcoolul, prajelile, zaharurile si fainoasele rafinate. In schimb, mananca fructe si legume proaspete, cereale integrale si proteine care se digera usor ca iaurtul sau lintea.

Sfecla are un gust dulce si, pentru a fi mai usor consumata, trebuie combinata cu alte tipuri de sucuri: de morcovi, mere, telina, castravete, lamaie. Cand sucul de sfecla rosie este consumat in exces, mai ales daca este pentru prima oara, pot aparea stari de greata, asa ca e bine sa scazi cantitatea daca ti se intampla sa experimentezi stari neplacute.

Contraindicatii pentru sucul de sfecla rosie

Dupa ce vei incepe sa bei sucul de sfecla rosie, este posibil ca urina sa-si schimbe culoarea si sa devina mai rosiatica. Nu te speria, pentru ca este din cauza pigmentului puternic al sfeclei. De asemenea, sfecla poate provoca si o usoare balonare, asa ca daca te stii cu astfel de probleme, mai bine o eviti si incerci alte alimente cu puteri detoxifiante. La fel: cei care au probleme cu pietrele la rinichi, ar trebui sa evite sucul de sfecla rosie, deoarece este bogat in oxalati, niste compusi care incurajeaza dezvoltarea pietrelor.

Sucul de sfecla rosie este o adevarata minunatie in detoxifiere, dar aceasta este doar o mica parte din ceea ce poate sa faca. Una dintre proprietatile cele mai aclamate ale acestei bauturi este efectul anticancerigen pe care il are (sfecla rosie cruda a fost folosita cu succes ca tratament impotriva cancerului). Mai mult, sfecla rosie ajuta si la reglarea nivelului colesterolului, imbunatateste rezistenta la efort (fiind foarte recomandata atletilor) si trateaza anemia.

ficat toxinele periculoase
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006552 (s)