News Flash:

Batalia preturilor: Pe drumul spre mare, trenul si masina bat autocarul

15 Iulie 2018
1399 Vizualizari | 0 Comentarii
tren 1

Masina personala concureaza strans la pret cu serviciile de car-sharing, in transportul pe ruta Bucuresti-Constanta, insa, in privinta timpului alocat unei calatorii si a confortului, varianta feroviara tinde sa domine clasamentul, arata comparatia preturilor din oferte, realizata de MEDIAFAX.
Pentru Bucuresti-Constanta, cel mai ieftin transport este cu masina personala, unde costul unei calatorii, calculat per total autovehicul, in conditiile unui consum mediu de 7,5 l la 100 km, costul pentru o persoana poate cobori substantial in functie de numarul pasagerilor.

Spre exemplu, pentru un transport cu masina plina de pasageri pretul total al transportului de 100 de lei se imparte la 4-5. Aceasta varianta este urmata de serviciile de car-sharing, unde de asemenea, costurile calatoriei se impart la numarul pasagerilor, o astfel de alegere putand sa coste pasagerul 30 de lei.

Pe urmatoarea pozitie in topul mijloacelor de transport in comun, in functie de pretul calatoriei, se afla trenul privat Softrans, unde pretul unui bilet pentru o persoana adulta este de 45 de lei, urmat de CFR Calatori, unde un adult va achita pentru un tichet de calatorie Bucuresti-Constanta 59,6 lei.
Desigur, raportat la confortul, siguranta si timpul calatoriei, in fruntea clasamentului se afla varianta feroviara, unde durata medie este putin peste 2 ore, urmata de masina personala. Autocarul face acest parcurs in aproape 3 ore, iar pe ultimul loc se claseaza serviciul de car sharing Bla Bla Car, unde durata medie afisata pe site, poate depasi 3 ore.

In privinta confortului, variantele rutiere tind sa fie cele mai vizate, urmate de companiile feroviare. Insa, portivit pasagerilor, variantele rutiere vin cu dezavantaje precum asteptarile lungi in trafic, spatiul limitat din masina, numarul redus de bagaje care se pot incarca sau timpul calatoriei.

De cealalta parte, companiile feroviare nu limiteaza numarul bagajelor per pasager, spatiul de miscare este mai extins, exista toatela la bord, iar durata calatoriei nu variaza in functie de trafic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006302 (s)