News Flash:

Basescu vrea demisia Codrutei Kovesi

12 Martie 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat
Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca decizia Curtii Constitutionale este destul de clara si arata ca DNA si-a depasit atributiile. In acest context, Basescu considera ca atat Kovesi, cat si procurorul general, Augustin Lazar, trebuie sa plece pentru ca altfel s-ar stabili un precent periculos.

"Daca aceasta actiune ramane nesanctionata pentru cel care a facut incalcarea, aici n-o vad numai pe Kovesi, ci si pe dl procuror general, a facut tandem cu Kovesi. Daca ramane nesanctionat, maine face premierul o incalcare grava si spunem "de ce s-ar intampla la mine?"...si uite asa vom merge din compromis in compromis", a sustinut Traian Basescu, la Romania TV.


Totodata, fostul presedinte sustine ca nu blameaza neaparat DNA, desi e un grup de procurori depreciat moral si profesional. Basescu considera ca aceasta incalcare grava a constitutiei nu poate fi tolerata.


"Obligatia respectarii Constitutiei este a fiecarui cetatean, scrie in Constitutie, inclusiv al cetateanului roman Laura Codruta Kovesi. (...) Abuzul in functie, atat de drag domniei sale, este precizat in decizia Curtii, care spune asa: Ministerul Public nu are competenta de a desfasura activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor, care in cazul nostru a fost legiutorul delegat Guvernul. Nu stiu de ce la ora asta, doamna Kovesi nu s-a dus cu decenta la presedinte sa spuna: Domnule presedinte, am gresit-o, asta-i demisia", declara Basescu, cu o zi in urma.

kovesi incalcare grava dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006756 (s)